Yıpranmış Saçlar İçin Düzenli Bakım Yapanlar Gerçekten Fark Gördü Mü?

Nuket Yakar

Kayıtlı Üye
Yıpranmış saçlar söz konusu olunca herkes “düzenli bakım şart” diyor ama açıkçası bunun gerçekten fark yaratıp yaratmadığından emin olamıyorum. Çünkü ben de düzenli bakım yaptığımı düşünüyorum. Haftada maske, duş sonrası krem, ara sıra yağ derken saçlarımla ilgileniyorum ama sonuçlar çok yavaş geliyor gibi hissediyorum. Bazen de hiç ilerleme yokmuş gibi geliyor.

İnsan ister istemez “acaba boşuna mı uğraşıyorum” diye düşünüyor. Çünkü düzenli bakım yapmak hem zaman istiyor hem de sabır. Bir de çevremde “ben yaptım, saçlarım toparladı” diyenlerle “hiç fark etmedi” diyenler olunca iyice kararsız kalıyorum. Belki de yanlış ürünlerle düzenli bakım yapıyorumdur, onu da bilmiyorum.

Gerçekten düzenli bakım yapıp saçlarında net bir fark görenlerin deneyimlerini merak ediyorum.

Yıpranmış saçlar için düzenli bakım yapanlar gerçekten gözle görülür bir fark yaşadı mı?

Ben düzenli bakımın farkını uzun vadede gördüm. İlk birkaç ay neredeyse hiçbir şey değişmedi ama sonra saçlarım daha az kırılmaya başladı. Sabır gerçekten çok önemliymiş.

Oyla 0
Düzenli bakım tek başına yeterli olmadı bende. Isıyı azaltmadan ve saçımı nazik kullanmadan bakımın pek faydası olmadı. Alışkanlıkları değiştirince bakım etkisini göstermeye başladı.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için düzenli bakım şart. Bir dönem aksattım, hemen fark etti. Düzenli yaptığımda saçlarım daha yumuşak ve dayanıklı oluyor.

Oyla 0
Açıkçası mucize bekleyen hayal kırıklığına uğruyor. Ben düzenli bakımın saçı yavaş yavaş toparladığını gördüm. Bir anda değişim olmuyor ama geriye gidiş de olmuyor.

Oyla 0
Ben düzenli bakım yapınca saçlarım daha bakımlı duruyor ama tamamen eski haline dönmedi. Yine de fark var. Hiç yapmamaktan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt