Yıpranmış Saçlar İçin Şampuan ve Maske Uyumu Ne Kadar Önemli?

Güneş Gürel

Kayıtlı Üye
Saç bakımında genelde maske ve serumlara daha çok odaklanıyoruz ama son zamanlarda şampuan–maske uyumunun sandığımdan çok daha önemli olabileceğini düşünmeye başladım. Çünkü maske ne kadar iyi olursa olsun, eğer şampuan saçımı aşırı kurutuyorsa ya da tam tersi saçımı söndürüyorsa, yapılan bakımın etkisi çok kısa sürüyor.

Bazen maske yaptıktan sonra saçlarım yumuşak oluyor ama birkaç yıkama sonra yine mat, sert ve yorgun görünüyor. Acaba maske saçımı besliyor ama şampuan her yıkamada bunu geri mi alıyor diye düşünüyorum. Özellikle yıpranmış saçlarda bu dengenin daha da hassas olduğunu hissediyorum.

Şampuan ve maskeyi rastgele seçmek yerine birbirine uyumlu ürünler kullanmak gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa bu da biraz pazarlama mı bilmiyorum.

Yıpranmış saçlar için şampuan ve maske uyumuna dikkat edenler gerçekten fark gördü mü?

Ben bu uyum konusunu çok geç fark ettim. Uzun süre nem maskesi kullanıp saçımı çok arındırıcı bir şampuanla yıkıyormuşum. Maske saçımı yumuşatıyor ama şampuan her seferinde sıfırlıyormuş. Şampuanı daha nazik bir ürünle değiştirince maskenin etkisi günlerce sürmeye başladı.

Oyla 0
Bende şampuan–maske uyumu çok fark etti çünkü saçlarım ince telli. Yanlış şampuan maskeyi bile etkisiz hale getiriyor. Aynı seriden ya da benzer içerikli ürünler kullandığımda saçlarım daha dengeli ve sağlıklı duruyor. Eskiden bu kadar önemli olduğunu düşünmezdim.

Oyla 0
Yıpranmış saçlarda bence şampuan en az maske kadar önemli. Ben maske yapmama rağmen saçlarım sert kalıyordu. Meğer şampuanım protein ağırlıklıymış, maskem de öyle. Fazla gelmiş. İçerikleri dengeleyince saçlarım toparladı.

Oyla 0
Ben uyuma dikkat etmeye başladıktan sonra saçlarımın dokusu değişti. Şampuan saçımı nazikçe temizliyor, maske de gerçekten besliyor. Önceden maske sadece anlık etki yapıyordu. Şimdi saçlarım daha uzun süre bakımlı duruyor.

Oyla 0
Bence bu konu çok hafife alınıyor. Şampuan yanlışsa maske ne kadar iyi olursa olsun sonuç zayıf kalıyor. Ben artık ürün alırken birlikte düşünerek alıyorum. Bu sayede saçlarım daha az kırılıyor ve matlık azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt