Kırık Uçlardan Kurtulmak İçin Etkili Yöntemler Nelerdir?

Saliha Aydın

Kayıtlı Üye
Saçlarım uzadıkça en çok canımı sıkan şey uçlardaki kırıklar oluyor. Uzunluk fena değil ama uçlar kuru, cansız ve taradıkça takılıyor. Saçımı ne kadar güzel yıkarsam yıkayayım ya da maske yapsam da kırıklar yüzünden genel görüntü hep bakımsız duruyor. Bu da ister istemez moralimi bozuyor.

Kestirmek gerektiğini biliyorum ama her seferinde makas fikrine direniyorum. Zor uzayan saçtan vazgeçmek kolay değil. Öte yandan kestirmedikçe kırıkların yukarı doğru ilerlediğini de fark ediyorum. Yani kestirmemek aslında uzamayı da yavaşlatıyor gibi. Bu ikilemde kalmak gerçekten yorucu.

Isıdan uzak durmaya çalışıyorum, saçımı nazik tarıyorum ama yine de kırıklar oluşuyor. Özellikle boyalı ve ince telli saçlarda bunun kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar ama tamamen kabullenmek istemiyorum. “En azından azaltmanın bir yolu olmalı” diye düşünüyorum.

Doğal yağlar, serumlar, maskeler… Hepsini denemek istiyorum ama hangisinin gerçekten işe yaradığını bilmek zor. Görüntüyü geçici mi düzeltiyorlar yoksa uzun vadede gerçekten fayda sağlıyorlar mı emin değilim.

Bu konuda gerçekten fark gördüğünüz yöntemler varsa duymak isterim.

Kırık uçlardan kurtulmak için deneyip işe yaradığını düşündüğünüz yöntemler neler oldu?

Kırık saç uçlarından kurtulmak için düzenli saç bakım rutini uygulamak önemlidir. Saçlarınızı sıcak olmayacak havada kurutun ve ılık olsun, periyodik kesimlerle sağlıklı uzamalarını destekleyin ve saç uçlarına doğal yağlar sürün. Genelde ben Bioblas'ın nemlendirici özellikli saç kreminden faydalanırım. Sıkı tokalar ve yoğun örgülerden kaçının. Besleyici şampuanlar ve saç maskeleri de saç kırıklarını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Oyla 0
Şahsen ben kırıklarımı düzenli temizletiyorum çünkü kırık aldırmadan kurtulman mümkün olmuyor. Hele özellikle sarı renkli saçlara sahipsen, bu düşündüğün kadar kolay olmayacak. @Hülya Bingöl arkadaşımız zaten detaylandırmış, doğru bilgileri vermiş.

Oyla 0
Ben düzenli uç kestirmeden kaçamayacağımı kabul ettim. Üç ayda bir çok az aldırıyorum. Kırıklar yukarı çıkmadığı için saçım daha sağlıklı uzuyor. Görüntü ciddi toparladı.

Oyla 0
Saçı ıslakken taramayı bırakınca fark ettim. Önceden sürekli kopuyormuş. Şimdi nazik davranıyorum, kırık oluşumu ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt