Kırık ve Mat Saçlar İçin Şampuan Önerisi Var Mı?

Melis Erdem

Kayıtlı Üye
Saçlarımın son zamanlarda hem kırık hem de mat göründüğünü fark etmeye başladım. Özellikle saç uçlarım çok kuru duruyor ve tararken takılıyor. Duştan sonra saçım temiz olsa bile o parlak görüntüyü pek göremiyorum. Aynaya baktığımda saçlarım biraz cansız ve bakımsız görünüyormuş gibi geliyor.

Şampuanımı değiştirmeyi düşünüyorum çünkü belki kullandığım ürün saçım için uygun değildir diye düşündüm. Daha önce birkaç farklı şampuan denedim ama bazıları saçımı daha da kurutmuş gibi hissettirdi. Özellikle saç uçlarımın daha yumuşak olmasını ve saçın biraz daha parlak görünmesini istiyorum.

Saç bakım yağı ya da maske kullanan çok kişi var ama önce iyi bir şampuan bulmak istiyorum. Çünkü saçın temel bakımı oradan başlıyor gibi geliyor. Saçı ağırlaştırmadan ama kırık görünümünü biraz toparlayan bir ürün arıyorum.

Saçımın hem daha yumuşak hem de daha canlı görünmesini sağlayacak bir şampuan varsa gerçekten denemek isterim.

Kırık ve mat saçları toparlamaya yardımcı olan, saçın daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlayan şampuan öneriniz var mı?

Saç kırıkları olan kişiler genelde nem veren şampuanları tercih ediyor. Çok sert temizleyen şampuanlar bazen saçın daha kuru görünmesine neden olabiliyor. Nem veren içerikler saç tellerini biraz daha yumuşatabiliyor. Özellikle düzenli kullanınca saçın görünümü de değişebiliyor.

Oyla 0
Ben bir süredir OGX Argan Oil of Morocco şampuan kullanıyorum. Saçımı ağırlaştırmadan yumuşattığını fark ettim. Özellikle saç uçlarında kuruluk olan kişilerde iyi sonuç verdiğini söyleyen çok kişi var.

Oyla 0
Şampuan kadar saç kremi de fark yaratabiliyor. Aynı serinin saç kremini kullananlar saçın daha kolay tarandığını söylüyor. Saç uçları yumuşak olunca kırık görünümü de biraz azalabiliyor.

Oyla 0
Benim saçlarım da çok mat görünüyordu. Bir süre Elseve Dream Long Onarıcı Şampuan kullandım. Saçın daha parlak durduğunu fark ettim. Özellikle saç uçlarının biraz daha toparlandığını söyleyebilirim.

Oyla 0
Saç kırıkları için şampuan tek başına mucize yaratmıyor ama doğru ürün kullanınca saçın görünümü daha iyi olabiliyor. Ben şampuanla birlikte haftada bir saç maskesi de yapınca saçımın daha canlı durduğunu fark ettim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt