Kırılgan Tırnaklar İçin En Etkili Güçlendirme Yöntemleri

Selin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır tırnaklarımı uzatamıyorum. Bir şekilde biraz uzasa bile uçlarından çatlamaya, soyulmaya ya da ortadan kırılmaya başlıyor. Özellikle bulaşık yıkadıktan, temizlik yaptıktan sonra tırnaklarım daha da yıpranıyor. Elleri sürekli su ve deterjanla temas eden biri olarak sanırım bu durumu daha da tetikliyorum.

Araştırmalarıma göre kırılgan tırnakların sebebi sadece dış etkenler değil, aynı zamanda vitamin ve mineral eksiklikleri, fazla aseton kullanımı ve yanlış bakım da olabiliyormuş. Özellikle biotin, çinko ve kalsiyum eksikliğinin tırnak sağlığını olumsuz etkilediği söyleniyor. Bir de oje sürerken baz kat kullanmamak, tırnağı sürekli boyalı halde bırakmak da zayıflamaya neden oluyormuş.

Bazı kişiler doğal bakım yağlarının (zeytinyağı, badem yağı, jojoba yağı) tırnağı çok iyi güçlendirdiğini söylüyor. Kimisi ise keratin içerikli tırnak sertleştiricilerin düzenli kullanımından çok memnun. Ben de evde bu yöntemleri denemek istiyorum ama hangisinin daha etkili olduğunu öğrenmek için tecrübelerinizi merak ediyorum.

Peki sizin deneyiminize göre kırılgan tırnaklar için en etkili güçlendirme yöntemi nedir?

Ben yıllarca aynı sorunu yaşadım. Doktorum bana biotin takviyesi önerdi, 2 ay içinde tırnaklarımın sertliği ve dayanıklılığı belirgin şekilde arttı. Aynı zamanda akşamları zeytinyağı ve limon suyu karışımına tırnaklarımı 10 dakika batırıyorum, bu hem güçlendiriyor hem de daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. Temizlik yaparken mutlaka eldiven kullanmak da kırılmaları azalttı.

Oyla 0
Benim tırnaklarım ojeyi çıkarmak için sürekli aseton kullandığım dönemde çok kırılıyordu. Aseton içermeyen oje çıkarıcıya geçtim ve haftada 1 gün “tırnak dinlendirme” günü yapıyorum. Yani oje sürmüyorum, nemlendirici krem ve tırnak yağı ile bakım yapıyorum. Bu şekilde 3 ay içinde tırnaklarım çok daha sağlam oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt