Kırışıklık Karşıtı Krem Erkekler İçin Ne Kadar Etkili?

Turhan Çalışkan

Kayıtlı Üye
Selam millet,
Ben 35 yaşındayım ve son bir yıldır alnımda ve göz çevremdeki kırışıklıklar iyice belirgin olmaya başladı. Açıkçası bu zamana kadar cilt bakımına pek önem vermedim. Ama artık aynaya bakınca fark edilir çizgiler görmek canımı sıkıyor.

Son günlerde internette çok fazla kırışıklık karşıtı krem önerisi görüyorum. Ancak çoğu içerik kadınlara yönelik. Erkeklerde bu kremler gerçekten işe yarıyor mu? Yoksa sadece pazarlama taktiği mi? Bazıları “erkek cildi daha kalın, çok fark etmez” diyor, bazıları da “düzenli kullanınca ciddi etkisi oluyor” diye yazmış.

Benim aklıma takılan şu: Kırışıklık karşıtı krem erkekler için ne kadar etkili? Kullanıp faydasını gören var mı? Özellikle 30 yaş sonrası için hangi ürünler daha işe yarıyor? Göz çevresi için ayrı krem almak gerekir mi?

Ben karmaşık rutinler yapmak istemiyorum, maksimum 2–3 ürünle bu işi çözmek istiyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. 🙏

Ben 2 yıldır kırışıklık karşıtı krem kullanıyorum. Özellikle retinol içeren ürünler gerçekten etkili oluyor. İlk ay çok fark göremedim ama 3–4 ay sonunda çizgiler daha az belirgin hale geldi. Erkeklerde de işe yarıyor, sabırlı olmak lazım.

Oyla 0
Benim için en etkili kombinasyon nemlendirici + göz kremi oldu. Erkek cildi daha yağlı olduğu için hafif yapılı ürünler seçmek gerekiyor. Düzenli sürersen çizgilerin derinleşmesini ciddi şekilde yavaşlatıyor.

Oyla 0
Açık konuşayım, tek başına krem mucize yaratmıyor. Ama güneş kremi ile beraber kullanınca çok daha etkili oluyor. Ben 1 yıldır bu şekilde devam ediyorum, alnımdaki kırışıklıklar belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Ben doğal içerikli kremleri tercih ettim, içinde aloe vera ve E vitamini olan ürün kullanıyorum. Cildim daha nemli, çizgiler daha az göze batıyor. Erkeklerde de işe yarıyor ama düzenlilik çok önemli.

Oyla 0
Bence erkekler için de oldukça etkili. Ama beklentiyi yüksek tutmamak lazım, yani kırışıklıkları tamamen yok etmiyor. Daha çok önleyici ve yavaşlatıcı etki sağlıyor. Ben göz çevresi için ayrı krem kullanıyorum, orada farkı daha hızlı gördüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt