Kırmızı Rujla Yılbaşı Makyajı Nasıl Kombinlenir?

Bilge Nur Kalkan

Kayıtlı Üye
İnanılır gibi değil ama 2026’ya sadece birkaç hafta kaldı! Her yerde yılbaşı süsleri, ışıklar ve planlar konuşuluyor. Benim aklımda ise tek bir şey var: “Bu yıl kırmızı ruju nasıl taşısam?” Çünkü yılbaşı denince aklıma hep o klasik ama güçlü görünüm geliyor.

Yine de kırmızı rujla dengeyi tutturmak bence en zor şeylerden biri. Yanlış far rengiyle birleştiğinde hemen fazla kaçabiliyor.

Bu sezonun makyaj trendlerinde kırmızı ruj geri dönüyor ama biraz farklı şekilde: kadifemsi, mat ama nemli bitişli dokular öne çıkıyor. Uzmanlar, kırmızı ruju sade bir ten makyajı ve hafif ışıltılı gözlerle kombinlemenin en zarif tercih olduğunu söylüyor. Gözlerde altın, bej veya soft bronz tonlar; yanaklarda ise sıcak şeftali allık öneriliyor.

Ben kırmızı ruju sürdüğümde kendimi anında daha enerjik hissediyorum ama abartıya kaçmadan o “yeni yıl ışıltısı” etkisini yakalamak istiyorum.

Sizce yılbaşı gecesinde kırmızı rujun yanına nasıl bir göz ve ten makyajı en çok yakışır?

Kırmızı ruju sade tutmak en iyisi. Ben altın ışıltılı farla kombinliyorum, maskara yeterli oluyor. Tüm dikkat dudaklarda, çok zarif bir hava veriyor.

Oyla 0
Ben geçen yıl bordo alt tonlu kırmızı kullanmıştım. Gözlerde sadece eyeliner vardı. Herkes “çok zarif olmuşsun” dedi, abartmadan şık görünmek mümkün.

Oyla 0
Kırmızı rujla göz makyajını ağır yapmamak gerekiyor. Ben sadece kirpik kıvırıcı ve soft highlighter kullanıyorum, hem doğal hem enerjik duruyor.

Oyla 0
Benim en sevdiğim kombin; kadifemsi kırmızı ruj, bronz far ve aydınlık ten makyajı. Cilt parlak olunca kırmızı çok modern bir kontrast yaratıyor.

Oyla 0
Ben kırmızıyı tek başına bırakmıyorum, hafif ışıltılı allıkla destekliyorum. Özellikle gece ışığında o sıcak tonlar yüze çok yakışıyor, enerji veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt