Kirpiklerim Neden Dökülüyor, Ne Yapmalıyım?

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır rimel sürerken fark ettim ki kirpiklerim azalmaya başladı. Eskiden daha dolgun ve uzunlardı, şimdi aralarda boşluklar var. Rimeli çıkarırken pamuğa yapışan kirpikleri görünce içim gidiyor. Artık rimel sürmeye bile korkar oldum, çünkü her sürüşte birkaç tanesi daha dökülüyor.

Cilt bakımına çok dikkat ederim ama kirpik bakımı hep aklıma gelmezdi. Belki de en çok ihmal ettiğim yer orası. Son zamanlarda suya dayanıklı maskara kullanmaya başladım, onları çıkarırken de baya ovalıyorum. Belki de en büyük hata bu. Ya da göz makyaj temizleyicim fazla sert, bilemiyorum.

Stres, uykusuzluk, beslenme… Hepsi etkiliyor diyorlar. Bazen “vitamin eksikliğinden mi” diye bile düşünüyorum. Artık kirpiklerim eski haline dönsün istiyorum ama nereden başlamalıyım bilmiyorum.

Siz hiç kirpik dökülmesi yaşadınız mı? Ne yaptınız, gerçekten işe yarayan bir yöntem bulabildiniz mi?

Aynı süreci yaşadım. Benim hatam rimeli suya dayanıklı seçmekti. Onlar çok zor çıkıyor ve kirpikleri döküyor. Şimdi micellar suyla nazikçe temizliyorum, fark etti.

Bende vitamin eksikliğinden olmuştu. Biyotin takviyesi almaya başladım, 2 ayda fark ettim. Kirpikler yeniden çıkmaya başladı. İçten destek şart.

Benimkiler stres döneminde çok dökülmüştü. Göz doktoru “hormonel olabilir” dedi. Kan tahlili yaptır, emin ol. Her dökülme kozmetik kaynaklı değil.

Geri
Üst Alt