Kirpiklerim Son Zamanlarda Belirgin Şekilde Dökülüyor, Normal Mi?

Çiğdem Tunç

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır fark ettiğim ama başta çok önemsemediğim bir durum artık canımı sıkmaya başladı. Rimel sürerken fırçada kalan kirpik sayısı arttı, makyaj temizlerken pamuğa eskisinden çok daha fazla kirpik geliyor. Aynaya baktığımda da kirpiklerim sanki seyrelmiş gibi duruyor. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım, o yüzden ister istemez endişelendim.

Aklıma gelen ilk şey kullandığım maskaraydı. Belki ağır geliyor diye düşündüm ama değiştirdim, yine de dökülme devam etti. Sonra makyaj temizleyicimi sorguladım, göz çevresine fazla bastırıyor olabilir miyim diye. Bir de son zamanlarda daha stresli olduğum bir dönemden geçiyorum, bunun etkisi olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. İnternette okuyunca vitamin eksikliği diyen de var, yanlış makyaj temizleme diyen de.

Kirpik serumu kullananlar var ama açıkçası her ürüne de güvenemiyorum. Bir yandan da “bu dökülme geçici mi, yoksa bir şeylerin habercisi mi” sorusu kafamı kurcalıyor. Kirpikler saç gibi kendini yeniliyor mu, yoksa dökülen geri gelmez mi, onu bile net bilmiyorum.

Benim gibi bunu yaşayanlar varsa gerçekten neyin işe yaradığını duymak isterim.

Kirpik dökülmesi yaşayanlar olarak sizce bu durumun en yaygın nedeni ne ve gerçekten ne yapmak gerekiyor?

Ben de aynı durumu geçen yıl yaşadım ve çok panik olmuştum. Sonradan fark ettim ki en büyük hatam makyajı sert şekilde temizlemekmiş. Özellikle göz makyajını ovalayarak çıkarmak kirpikleri ciddi şekilde zayıflatıyor. Daha nazik bir temizleyiciye geçtim, pamuğu gözümde bekletip yavaşça sildim. Birkaç ay içinde dökülme belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Bende kirpik dökülmesi yoğun bir stres döneminde başlamıştı. O zaman fark etmemiştim ama stres gerçekten her şeyi etkiliyor. Ayrıca demir eksikliğim de vardı. Takviye kullanmaya başladıktan ve biraz kendime bakmaya başladıktan sonra kirpiklerim toparlandı. Bence bu tür durumlarda sadece kozmetik değil, vücudun genel durumu da düşünülmeli.

Oyla 0
Benim için çözüm kirpiklere ara vermek oldu. Bir süre rimel kullanmadım, kirpik kıvırıcıyı tamamen bıraktım ve her akşam kirpik diplerine hint yağı sürdüm. Düzenli yaptığımda yeni kirpiklerin çıktığını fark ettim. Dökülme tamamen bitmedi ama ciddi şekilde azaldı. Sabırla bakım yapmak gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Kirpik serumları konusunda çok temkinliyim ama dermatoloğumun önerdiği bir ürünü kullandım ve memnun kaldım. Her ürünü göz çevresine sürmek riskli olabilir. Bence önce neden döküldüğünü anlamak önemli. Yanlış ürün kullanımı bazen sorunu daha da artırabiliyor.

Oyla 0
Benim kirpik dökülmem tamamen maskara kaynaklıydı. Çok eski bir rimeli kullanmaya devam ettiğimi fark ettim. Onu çöpe attım, daha hafif bir maskaraya geçtim ve makyaj yapmadığım günleri artırdım. Küçük değişiklikler bile fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt