Başarı Hikayesi Kirpiklerim Uzadı, Gürleşti: Evde Serum Yaptım ve Etkisi Gerçek

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Kirpiklerim hem kısaydı hem de dökülüyordu. Takma kirpik takmak istemiyor, ama maskarayla da istediğim görüntüyü elde edemiyordum. Alerjik bir cildim olduğu için kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum. Tam da bu yüzden, evde hazırlayabileceğim bir doğal kirpik serumu araştırmaya başladım. Ve sonunda hem besleyen hem uzatan bir karışım buldum. 3 hafta içinde fark gözle görülürdü.

Serum tarifi:
  • 1 tatlı kaşığı hint yağı
  • 1 çay kaşığı badem yağı
  • 1 kapsül E vitamini (isteğe bağlı)
Temiz bir maskara fırçası ile her gece yatmadan önce kirpik diplerine uyguladım. Gözle temas ettirmemeye dikkat ettim. 3. haftanın sonunda kirpiklerim daha belirgin, gür ve güçlü görünüyordu.

Sizce en etkili doğal yağ hangisi? Hindistancevizi yağı da denemeli mi? Yorumlarda tartışalım!

Benim gibi hassas göz çevresi olanlar için bu tarif gerçekten hayat kurtarıcı! E vitamini kapsülünü daha önce yüz serumlarına katardım ama kirpikler için de bu kadar işe yarayacağını hiç düşünmemiştim.

2 haftadır düzenli uyguluyorum, göz çevremde kaşıntı ya da batma olmadı. Kirpiklerim belirginleşti, hatta maskara sürmesem de artık yeterli görünüyor.

Paylaştığın bu doğal bakım tarifi için minnettarım. Hele ki piyasadaki kirpik serumlarının fiyatları malumken, evde böyle basit ama etkili bir çözüm gerçekten çok kıymetli. Emeğine sağlık!

Normalde yorum yazan biri değilim ama bu paylaşımı görünce duramadım 🙈
Kirpiklerim hep seyrekti, rimel sürdüğümde bile istediğim yoğunluğu elde edemezdim. Hint yağı fikrini daha önce duymuştum ama bu şekilde E vitaminiyle birleşince etkisi başka oldu.

Fırçayla uygulamak hem kolay hem hijyenik. Özellikle uykudan önce kullanınca sabah kalktığımda göz çevremde bir dolgunluk hissediyorum.

Bu tarz bitkisel tariflere bayılıyorum. Lütfen bu serinin devamı gelsin! 💚

Geri
Üst Alt