Kış Aylarında El ve Tırnak Kuruluğuna Karşı Ne Yapmalı?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Kış geldiğinde ellerim ve tırnaklarım resmen alarm veriyor. Soğuk havadan çıktığımda ellerim hemen geriliyor, kuruyup çatlamaya başlıyor. Sık sık el yıkamak zorunda kaldığım için bu kuruluk daha da artıyor ve parmak kenarlarımda küçük yarıklar oluşuyor. Bu hem görüntü olarak rahatsız edici oluyor hem de bazen acı veriyor. Tırnaklarım da aynı şekilde kışın çok daha kolay kırılıyor. Özellikle oje sürdüğümde kısa sürede uçları soyuluyor ve istediğim gibi bakımlı görünmüyor.

Bir süredir farklı yöntemler deniyorum. En çok faydasını gördüğüm şeylerden biri badem yağı oldu. Tırnak diplerine düzenli masaj yaptığımda hem etler yumuşuyor hem de kırılmalar azalıyor. Ayrıca gece yatmadan önce kalın bir tabaka krem sürüp pamuk eldiven takmayı denedim, sabah ellerim çok daha nemli uyanıyor. Gün içinde ise çantamda küçük bir krem taşıyorum ve her el yıkamadan sonra uyguluyorum. Böylece kuruluk daha kontrol edilebilir hale geliyor.

Beslenmenin de etkili olduğunu düşünüyorum. Biotin ve çinko içeren besinler tüketmeye çalışıyorum. Kuruyemiş, balık ve yeşil sebzeleri daha çok yemeye başladığımdan beri tırnaklarım biraz daha güçlü uzamaya başladı. Su içmeyi artırmak da kuruluğu azaltıyor.

Tüm bu yöntemleri denememe rağmen kışın el ve tırnak bakımı hala beni çok zorlayan bir konu olmaya devam ediyor. Siz bu dönemde ellerinizi ve tırnaklarınızı sağlıklı tutmak için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz?

Ben de uzun süre aynı sorunları yaşadım. Özellikle kışın ellerim çok kuruyordu ve ne yaparsam yapayım toparlayamıyordum. Sonra bir arkadaşım bana yoğun nemlendirici kullanıp üzerine pamuk eldiven giymemi önerdi. İlk başta garip gelse de denedim ve gerçekten çok faydasını gördüm. Tırnaklarım içinse jojoba yağı deniyorum, kırılmaları ciddi şekilde azalttı. Düzenli uygulamak biraz sabır istiyor ama sonuç gerçekten tatmin edici oluyor.

Oyla 0
Benim için en büyük farkı gliserinli kremler yaptı. Eczaneden aldığım bir ürünü her yıkamadan sonra uyguluyorum, kuruluk neredeyse hiç kalmadı. Tırnaklar için de biotin desteği kullanmaya başladım, birkaç ay içinde gözle görülür bir güçlenme oldu. Ayrıca temizlik yaparken eldiven takmak çok önemliymiş, bunu alışkanlık haline getirdiğimden beri tırnaklarım çok daha sağlam kaldı. Küçük önlemlerle kış aylarını çok daha rahat geçirmek mümkün hale geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt