Kişisel Saç Tipinize Göre En Uygun Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Zeynep

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda fark ettim ki herkesin saç bakım rutini birbirinden çok farklı. Bazı arkadaşlarım her gün saçlarını yıkarken, bazıları haftada 2-3 kez yıkamayı tercih ediyor. Benim saçlarım ince telli ve yağlanmaya meyilli, bu yüzden hafif içerikli şampuan ve durulanmayan saç kremi kullanıyorum. Ama kuru saçlı bir arkadaşım ise yoğun yağlı maskelerden çok memnun.

Kuaförüm bana saç tipini tanımadan bakım yapmanın boşa zaman kaybı olduğunu söylemişti. Gerçekten de doğru ürünleri bulduğumda saçlarım hem daha sağlıklı hem de daha kolay şekil alıyor.

Siz kendi saç tipinize uygun bakım rutinini nasıl belirlediniz? Deneme-yanılma mı yoksa uzman tavsiyesiyle mi buldunuz?

Benim saçlarım çok ince telli ve kolay elektrikleniyor. Deneme yanılma ile buldum rutinimi. Haftada iki kere hacim veren şampuan, her yıkamada hafif bir krem ve haftada bir de hindistan cevizi yağı maskesi yapıyorum. Eskiden her gün yıkardım ama yağlanma daha da artıyordu, şimdi araları açtım ve çok daha sağlıklı görünüyor.

Benim saçlarım kalın telli ve dalgalı, bu yüzden nem çok önemli. Yoğun nemlendirici şampuan, haftada bir keratin maskesi ve her gün az miktarda argan yağı kullanıyorum. Önceden sertleşme oluyordu, şimdi saçım yumuşak ve daha kolay şekil alıyor.

Geri
Üst Alt