Kızıl Saçtan Kurtulmak Gerçekten Bu Kadar Zor mu? Renk Nötrleme İşe Yarıyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arzu

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Yaklaşık 6 ay önce tamamen farklı bir görünüm istediğim için saçımı yoğun bakır-kızıl renge boyattım. Başta harika görünüyordu, özellikle güneşte parlaklık müthişti ama zamanla o parlaklık sanki biraz “zorlayıcı” bir renge dönüştü. İlk haftalarda memnundum, ama 3-4 yıkamadan sonra saçımda turuncumsu tonlar belirginleşti ve şimdi rengi kontrol edemez haldeyim.

Artık doğala dönmek istiyorum. Özellikle küllü kahve veya kumral gibi soft ve soluk tonlara geçmek istiyorum ama herkes “kızıl saç kolay çıkmaz, yıllarca uğraşırsın” diyor. Bunun ne kadar doğru olduğunu yaşayanlardan duymak istiyorum.

Renk nötrleyici şampuanlar, mor maskeler ya da küllü renklerle üzerine boyama gibi çözümleri çok okudum ama işe ne kadar yarıyorlar, o kısmı muallak. Hatta bazıları “tam kapanmaz, açıcı gerekir” diyor. Saçıma daha fazla işlem uygulamak istemiyorum açıkçası.

Kızıldan geçiş yapan varsa, süreci, hangi ürünleri kullandığını ve gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlatırsa çok makbule geçer. Özellikle kırılma ve matlaşma yaşayıp yaşamadığınız benim için çok önemli.

Ben yaklaşık 1 yıl kızıl kullandım, sonra küllü kahveye dönmek istedim ve işte o zaman gerçek savaş başladı. Kızıl pigment o kadar kalıcı ki ne yapsak saçtan çıkmadı. Renk nötrleme denedik ama sonuçta yine kızıllık alttan çıkıyor. Kuaför 2 defa küllü kahve ile kapattı ama 2 hafta sonra kızıllık yeniden belirginleşti.

Sonunda saç açıldı ve küllü ton yeniden uygulandı. Ama bu sefer de saç biraz yıprandı. Kızıldan kurtulmak kesinlikle tek işlemle olmuyor. En az 2-3 seans ve sabırlı bir bakım süreci gerekiyor. Kızıl renk çok güzel ama vazgeçmek zor.

Oyla 0
Birkaç ay önce morumsu kızıl denemiştim. Rengi çok sevdim ama bakımı aşırı zordu. Sonra küllü tonlara geçmek isteyince olay koptu. Kuaför renk nötrleme işlemi yaptı, yeşilimsi bir tonla kapattı önce, sonra küllü boya uyguladı. Ama kızıllık tamamen gitmedi, özellikle güneşte alttan hafif yansıyor.

Renk nötrleme işe yarıyor ama mucize beklememek lazım. Kızıl pigment saçta çok kalıcı. Benim tavsiyem: birden geçmek yerine ara tonlarla kademe kademe geçmek. Yoksa saç hem yoruluyor hem istediğin sonucu vermiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt