Siyah Saçtan Renk Açmadan Geçilen Tonlar Var mı? Kızıl Dışında Ne Önerirsiniz?

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,
Doğal saç rengim simsiyah ve bugüne kadar hiç boya kullanmadım. Saçlarım parlak, kalın telli ve genelde çok işlem görmediği için sağlıklı sayılır. Fakat son zamanlarda aynaya baktığımda artık biraz farklı bir ifade istiyorum. Radikal bir değişim olmasa da daha sıcak veya yumuşak bir tona geçmek istiyorum. Ama açıcı kullanmadan mümkünse.

Kuaförlerin çoğu, siyah saçta ton değişimi için ya açıcı kullanılması gerektiğini ya da sadece kızıl gibi güçlü tonların tutabileceğini söylüyor. Ama ben kızıl rengi kendime pek yakıştırmıyorum, hem bakım açısından zor hem de çok çabuk akıyor diyorlar. Onun dışında kalan ama yine de siyah kadar sert olmayan tonlar varsa, onları değerlendirmek istiyorum.

Aranızda daha önce siyah saçtan açıcı kullanmadan renk geçişi yapanlar oldu mu?
Örneğin koyu kahve, sıcak kestane, espresso gibi tonlar bu tarz geçişlerde işe yarar mı?

Deneyenlerden detaylı geri bildirim almak benim için çok kıymetli. Çünkü saçım sağlamken riske atmak istemiyorum. Aynı zamanda doğal kalmaya da devam etmek istiyorum.

Ben siyah saçtan çikolata kahveye geçtim, açıcı kullanılmadan. 2 kutu boyayla kapattı kuaför. İlk katta tam tutmadı ama ikinci boyamada harika oldu. Kızıl yansımalar olmadı, doğal durdu. Açıcı kullanmadığım için saçım da sağlıklı kaldı.

Oyla 0
Ben de kızıl dışında çözüm arıyordum. Kestane tonlar denedim, tam tutmadı. Sonra Garnier’in sıcak çikolata tonuyla boyadım, hafif bakır yansımalar oldu ama güzel. Açıcı kullanmadan geçiş zor ama imkânsız değil. Sabırlı olmak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt