Kökünden Kopan Saç Tekrar Çıkar mı?

Batıkan

Kayıtlı Üye
Konuya nasıl gireceğimi bilmemekle birlikte, inanın yazarken bile utanıyorum desem yeridir. Saçlarımı anlamsız bir şekilde koparıyorum; önceden sakallarımı, şimdi de saçımı koparmaya başladım. Kopardığım yerler boşaldıkça rahatlıyor gibi hissediyorum. Araştırdım, birçok kişi saç ve sakal yolduğu için psikolojik tedavi görmeye başlamış. Ben de son zamanlarda bunalımdayım. Acaba kopardığım saçlarım tekrardan çıkar mı, yoksa saçlarımı geri kazanmak için farklı bir yola mı başvurmam gerekiyor?

Bazıları dökülen saçlarını geri kazanmak için çeşitli yöntemler denerken ve saç ekimi yaptırmaya çalışırken, sen var olan saçlarını koparıp kendini kel bırakma yolunda ilerliyorsun. Bu durum oldukça saçma ve ilerleyen zamanda daha farklı psikolojik tepkilere yol açabilir. Bence zaman kaybetmeden bir psikiyatriste görünmelisin.

Bazıları dökülen saçlarını geri kazanmak için çeşitli yöntemler denerken ve saç ekimi yaptırmaya çalışırken, sen var olan saçlarını koparıp kendini kel bırakma yolunda ilerliyorsun. Bu durum oldukça saçma ve ilerleyen zamanda daha farklı psikolojik tepkilere yol açabilir. Bence zaman kaybetmeden bir psikiyatriste görünmelisin.
Mesela, saç ektirmek için 30.000₺ kredi çektim desem yeridir. Bazılarını anlamıyorum; Allah'ın verdiği en güzel değerlere sahip çıkmayı bilmiyorlar. :)

Geri
Üst Alt