Kol Germe Sonrası İz Kalır Mı, İzler Ne Kadar Sürede Geçer?

Nurhan Doğan

Kayıtlı Üye
Kilo verdikten sonra kollarımdaki sarkma beni gerçekten rahatsız etmeye başladı. Ayna karşısında baktığımda derimin toparlanmadığını görmek moralimi bozuyor. Bir süredir kol germe ameliyatını araştırıyorum ama aklımda hep aynı soru: Acılı mı? İyileşme süreci gerçekten çok mu uzun sürüyor?

Kimi yorumlarda birkaç gün içinde toparlandıklarını okudum, kimisi haftalarca ağrıdan bahsetmiş. Herkesin eşi farklıymış gibi görünüyor. Doktorların çoğu “ilk hafta hassasiyet normaldir ama dayanılmaz bir ağrı olmaz” diyor. Yine de insan korkuyor. Sonuçta bir operasyon, üstelik hareket eden bir bölge. Giyinip soyunurken bile o dikişleri düşünmek ürkütücü geliyor.

Birkaç estetik merkezini gezdim. Her biri “doğru bakım yaparsan hızlı toparlarsın” dedi. Ameliyat sonrası genelde bir hafta kadar dinlenme, sonrasında 2–3 hafta içinde gündelik hayata dönüş öneriliyor. Ama spor ya da ağır kaldırmak yasak. Ben aktif biriyim, o yüzden bu süreç gözümü korkutuyor.

Bir yandan da o sarkmaların görüntüsünü düşündükçe içimden “belki de değecek” diyorum. Çünkü kendime yeniden güvenmek, aynaya korkmadan bakmak istiyorum.

Gerçekten merak ediyorum: Bu ameliyatı olanlar, iyileşme sürecini nasıl geçirdi? Gerçekten düşündüğüm kadar zor mu, yoksa korkularım abartılı mı?

Çözüm
Benim deneyimim pozitifti. Ameliyattan sonra doktor özel bandajla sardı, ağrım minimaldi. Üçüncü günde evde rahat gezebiliyordum. İyileşme tamamen kişiye bağlı ama düzenli krem ve hafif masaj çok işe yarıyor. Düşündüğün kadar korkulacak değil.
Ben 2023’te yaptırdım. İlk üç gün biraz gerginlik hissi oluyor ama ağrı kesicilerle gayet yönetilebilir. Onuncu günde neredeyse tamamen rahatlamıştım. Dikişlere iyi bakarsan sorun yaşamıyorsun, banyo bile kısa sürede serbest oluyor.

Oyla 0
Bende ağrıdan çok hareket kısıtlaması zorladı. İlk hafta kolunu fazla kaldırmaman gerekiyor ama sonrasında hızla düzeliyor. İkinci haftada işe döndüm. Acı dayanılır düzeydeydi, sadece ilk iki gece rahatsız ettim.

Oyla 0
Benim deneyimim pozitifti. Ameliyattan sonra doktor özel bandajla sardı, ağrım minimaldi. Üçüncü günde evde rahat gezebiliyordum. İyileşme tamamen kişiye bağlı ama düzenli krem ve hafif masaj çok işe yarıyor. Düşündüğün kadar korkulacak değil.

Oyla 0
Çözüm
Ameliyat sonrası ilk iki gün biraz hassaslık oldu ama dayanılmayacak gibi değil. Dikiş hattına dikkat ettim, kremimi aksatmadım. Üçüncü haftada tamamen normale dönmüştüm. Ağrı eşiğin düşükse doktorunla ağrı planı yap.

Oyla 0
Ablam ameliyat oldu, ilk başta baya belirgindi ama zamanla rengi soldu. O da güneşe dikkat etti, yazın özellikle korudu. Bence kalıcı değil ama kişiden kişiye değişiyor. Yine de sonuç o kadar güzel ki, iz aklına bile gelmiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt