Spor Yaparak Kol Sıkılaştırmak Mümkün Mü, Ameliyatsız Kol Germe İşe Yarar Mı?

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Kilo verince en çok kollarımdaki değişimi fark ettim. Eskiden sıkıydı, şimdi aynada o gevşek görünüm canımı sıkıyor. Spor yapıyorum, beslenmeme dikkat ediyorum ama özellikle kol iç kısmındaki o sarkmış deri bir türlü toparlanmıyor. Hangi egzersizi denesem kısa vadede umut veriyor, sonra yine aynı görüntüye dönüyor.

YouTube’daki antrenörlerin çoğu “sadece kası güçlendirir, deriyi değil” diyor. Bazılarıysa düzenli çalışmanın cilt altı dokuyu toparlayabileceğini savunuyor. Kime inanacağımı bilemedim. Gerçekten yalnızca sporla toparlamak mümkün mü?

Ameliyatsız kol germe yöntemlerini de araştırdım: radyofrekans, HIFU, ip askı gibi uygulamalar var. Fiyatları da az değil. Doktorlar bu işlemlerin hafif sarkmalarda işe yarayabileceğini, ama belirgin deri fazlalığında etkisinin sınırlı kaldığını söylüyor.

Kafam karışık çünkü ameliyattan korkuyorum. Ama sporla da istediğim sonucu göremeyince moralim bozuluyor. Kolumun o eski formuna kavuşmasını, kısa kollu giydiğimde rahat hissetmeyi çok istiyorum. Belki de tek çözüm cerrahi ama keşke daha basit bir yolu olsaydı.

Sizce gerçekten sporla sıkılaşmak mümkün mü, yoksa bu noktadan sonra ameliyat mı tek çare?

Çözüm
Ben önce sadece sporla denedim, çok sabırlı olman gerekiyor. Kilo dalgalanması yoksa toparlanma şansı var ama belirgin sarkma varsa mucize bekleme. Ben sonunda mini kol germe yaptırdım, istediğim sonucu öyle aldım.
Ben yaklaşık altı ay düzenli çalıştım, dambıl ve pilates kombinasyonu yaptım. Kas tonusu arttı ama deri sarkıklığı tamamen geçmedi. Hafif toparlama oldu ama büyük fark beklememek gerek. Yine de görünüm biraz sıkılaştı.

Ben ameliyatsız uygulama denedim, HIFU yaptırdım. Üç seans sonrası ciltte gözle görülür bir toparlanma oldu. Tamamen gitmedi ama kol hattı daha düzgün duruyor. Sporla birlikte yapınca etkisi arttı.

Ben önce sadece sporla denedim, çok sabırlı olman gerekiyor. Kilo dalgalanması yoksa toparlanma şansı var ama belirgin sarkma varsa mucize bekleme. Ben sonunda mini kol germe yaptırdım, istediğim sonucu öyle aldım.

Çözüm
Bende genetik olarak sarkma vardı. Sporla biraz toparladı ama cilt gevşekliği kalıcıydı. Doktorum RF tedavisi önerdi, üç ayda fark etti. Bence sarkmanın derecesi çok önemli, hafifse spor yeterli.

Geri
Üst Alt