Koltuk Altı Kararması İçin Ne Kullanılır?

İlayda Özmen

Kayıtlı Üye
Bir süredir fark ediyorum ki koltuk altımda hafif bir kararma oluştu. Ne ağda ne tıraş yöntemi fark ediyor, renk tonu sanki kalıcı hale geldi. Özellikle açık renkli giysilerde daha belirgin görünüyor. Cildim hassas olduğu için her ürünü de deneyemiyorum. Artık bu durumu kapatmaya çalışmak yerine gerçekten çözmek istiyorum.

İnternette araştırınca birçok yöntem gördüm: limon, karbonat, pirinç unu maskesi, hatta aloe vera. Ama bunların hangisi işe yarar, hangisi tahriş eder emin olamıyorum. Kimyasal peeling etkisi olan kremlerden bahsedenler de var ama cildim çok çabuk kızardığı için korkuyorum.

Bir arkadaşım “niacinamide içeren ürünler düzenli kullanılırsa rengini açıyor” dedi. Diğeri “her tıraş sonrası yatıştırıcı krem sürmezsen kararma artar” diye uyardı. Sanırım bu bölgeyi de yüz gibi nazikçe bakım yapmak gerekiyor.

Siz koltuk altı kararması için ne kullanıyorsunuz? Gerçekten işe yarayan bir ürün ya da yöntem var mı?

Ben The Ordinary’nin niacinamide serumunu kullanıyorum. Duştan sonra çok az sürüyorum. Yaklaşık bir ayda renk tonu açıldı. Cilt tahriş etmeden yavaş yavaş toparlıyor.

Oyla 0
Kararmanın sebebi genelde tahriş. Ben jilet kullanmayı bıraktım, ağdaya geçtim. Her işlemden sonra aloe vera jeli sürüyorum, hem yatıştırıyor hem koyuluk azaldı.

Oyla 0
Ben evde pirinç unu ve sütle maske yapıyorum. Haftada iki kez uyguluyorum, cilt yumuşuyor ve zamanla açılıyor. Tamamen doğal bir yöntem, bende işe yaradı.

Oyla 0
Cilt tonunu eşitleyen kremler çok işe yarıyor. Ben La Roche-Posay Pigmentclar kullanıyorum. Düzenli kullanımda kararmayı gözle görülür şekilde azalttı.

Oyla 0
Ben peeling etkili ürünlerle haftada bir temizlik yapıyorum. Sonrasında nemlendirici sürünce cilt yavaş yavaş açılıyor. Sert işlemlerden kaçının, sabırla sonuç alınıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt