Koyu Kahve Saçı Açık Tonlara Geçirmek İçin En İyi Yol Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berna

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, ben uzun yıllardır saçımı koyu kahve tonlarında kullanıyorum. Aslında koyu kahve çok güvenli ve klasik bir renk ama artık aynada kendimi gördüğümde biraz sıkılmış hissediyorum. Daha açık tonlara, mesela karamel ya da bal köpüğüne geçmek istiyorum. Fakat bu süreç beni gerçekten korkutuyor. Çünkü saçım çok ince telli ve biraz hassas. Daha önce küçük bir deneme için uçlara balyaj yaptırmıştım, o bile saçımı yıpratmaya yetti.

Kuaförüm bana "istersek tek seferde açarız" dedi ama çevremden duyduklarım hep olumsuz. Özellikle siyah ya da koyu kahveden birdenbire açık tonlara geçenlerin saçları yanmış, kopmuş, hatta bazıları kestirmek zorunda kalmış. Bu yüzden tek seansta açtırmak bana biraz fazla riskli geliyor. Diğer taraftan yavaş yavaş, birkaç seansla açtırmak daha güvenli gibi duruyor ama bu da hem zaman hem de bütçe açısından zorlayıcı olabilir.

Bir de dip boya konusu kafamı karıştırıyor. Ben sürekli kuaföre gitmek istemiyorum. O yüzden kuaförüm ombre veya sombre önerdi. Bu şekilde hem saç rengim açılmış olacak hem de dip boyasıyla uğraşmak zorunda kalmayacağım. Ama ombre mi yoksa sombre mi benim için daha iyi olur bilmiyorum.

Koyu kahve saçtan daha açık tonlara geçmek isteyen ya da bu süreci yaşamış olanlar varsa bana biraz fikir verebilir mi? Sizce saçımı yıpratmadan renk değiştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Benim saçım da uzun süre koyu kahveydi. Geçen sene açık karamele geçmek istedim ama kuaförüm tek seferde açmayı önermedi. 3 ayrı seansta açtık, bu sayede saçım fazla yıpranmadı. Aralarda bakım yaptım, keratin maskeleri kullandım. Sonuç gerçekten istediğim gibi oldu. Bence sabırlı olmak en iyisi.

Oyla 0
Ben tek seferde küllü sarıya açtırdım ve çok pişman oldum. Saçım lastik gibi oldu, sürekli kırılıyordu. 6 ayda ancak toparladım. Eğer saçın ince telliyse tek seansta sakın yaptırma derim. Ombre veya balyaj çok daha güvenli bir seçenek olabilir.

Oyla 0
Ben ombre yaptırmıştım. Dipler koyu kaldığı için saç sağlıklı görünüyor, uçlardaki açıklık da farklı bir hava katıyor. Hem sürekli boya gerektirmiyor hem de saçın yavaş yavaş açılmış oluyor. Ben çok memnun kaldım, sana da tavsiye ederim.

Oyla 0
Ben önce çikolata kahveye, sonra karamele geçtim. Yani kademe kademe ilerledim. Böyle olunca saçım neredeyse hiç zarar görmedi. Bir anda bambaşka bir renk istemek güzel ama saç sağlığını düşünmek daha önemli.

Oyla 0
Cesaretin varsa tek seferde açtırabilirsin ama iyi bir kuaför bulmalısın. Ben platin sarıya kadar açtırmıştım, saçım çok yıprandı ama bakım yaptırarak kullandım. Yine de kolay bir süreç değil. Eğer uğraşmak istemiyorsan bence sombre çok daha mantıklı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt