Koyu Saçtan Açık Karamel Renge Geçen Var mı? Ne Kadar Yıpratıyor Gerçekten?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Herkese selam,
Saç rengimde büyük bir değişiklik yapmak istiyorum ama kararsızım. Şu anki saçım doğal koyu kestane ve bu tona uzun süredir hiç dokunmadım. Son zamanlarda açık karamel tonları çok ilgimi çekiyor; sıcak ama göz yormayan bir geçiş istiyorum.

Kuaförle görüştüm, bu tona ulaşmak için en az 2 seans açma işlemi yapılması gerektiğini söyledi. Açıkçası bu süreç beni biraz düşündürüyor çünkü saçlarım kalın telli ve dayanıklı olsa da, açıcı sonrası oluşan matlık ya da elastikiyet kaybı gibi şeyler duymaya başladım.

Saçlarını benim gibi koyu renkten karamele çevirenler, bu süreç sizin için nasıl geçti? Yıpranma düzeyi beklediğiniz kadar mıydı yoksa sizi şaşırttı mı?
Ve özellikle bakımda neler işe yaradı?

Deneyenlerden gerçek ve içten geri dönüş almak isterim. Sonuçta bu tür renk değişiklikleri sadece estetik değil, uzun vadeli bakım da gerektiriyor. 💇‍♀️

Benim saçım doğal olarak siyaha yakın ve geçen sene karamel renge geçmeye karar verdim. Kuaförde önce açıcıyla 2 ton kadar açıldı, sonra karamel ton uygulandı. Açık konuşayım, ilk işlemde saçımda sertleşme oldu, özellikle uçlar biraz yıprandı ama kuaför iyi bir protein bakımı yaptı. 1 hafta içinde toparladım.

Karamel tonlar gerçekten sıcak ve ışıltılı bir görünüm veriyor. Özellikle saç dalgalıysa, bu ton çok daha hacimli gösteriyor. Tavsiyem: açıcı sonrası kesinlikle nem yüklemesi yapılmalı. Yıpranma kaçınılmaz ama doğru bakım uygulanırsa sonuç kesinlikle tatmin edici.

Oyla 0
Ben evde denemeye kalktım, koyu kahveden direkt karamele geçmeye çalıştım ama sonuç hüsran oldu. Saçım hem rengini tam tutmadı hem de açıcıyı yanlış kullandığım için tel tel dökülmeler başladı. Sonra kuaföre gittim, rengi kurtardık ama bir süre boyunca yoğun bakım yapmak zorunda kaldım.

Karamel çok zarif bir renk ama koyu saçtan geçiş profesyonellik istiyor. Evde yapılacak bir iş değil. Eğer saçların ince telliyse daha da dikkatli olman gerekir çünkü karamel tonunda pigmentler hafif ve zemin rengi çok etkiliyor sonucu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt