Kuaför İşlemleri Saçları Ne Kadar Yıpratıyor, Pişman Olan Var Mı?

Melina Kurt

Kayıtlı Üye
Kuaförden çıktığım gün saçlarım genelde çok güzel görünüyor ama birkaç yıkama sonra sanki saçlarım daha da yıpranmış gibi hissediyorum. Özellikle fön, maşa, boya, açıcı gibi işlemlerden sonra saçlarım sertleşiyor, matlaşıyor ve daha çabuk kırılmaya başlıyor. “Bakım yaptık” deniyor ama uzun vadede faydasını mı yoksa zararını mı görüyorum emin olamıyorum.

Bazen kuaförden çıktıktan sonra saçlarımı toparlamak haftalarımı alıyor. Bu da beni “acaba bu işlemler sandığımızdan daha mı yıpratıcı” diye düşündürüyor. Kuaförler genelde “saçın kaldırır” diyor ama sonuçta saçım benim ve zararını ben yaşıyorum. Özellikle sık sık işlem yaptıran biriyseniz bu durum daha da belirgin oluyor.

Bu yüzden gerçekten kuaför işlemlerinden pişman olan ya da tam tersine doğru yapıldığında zarar görmediğini düşünenlerin deneyimlerini merak ediyorum.

Kuaför işlemleri saçları uzun vadede ne kadar yıpratıyor, yaptırıp pişman olan var mı?

Ben açıkçası açıcıdan sonra çok pişman oldum. İlk başta rengi çok beğendim ama saçlarım inanılmaz kurudu ve kopmaya başladı. Aylarca toparlamakla uğraştım. O günden sonra daha temkinliyim.

Oyla 0
Bence kuaför işlemleri doğru yapıldığında o kadar yıpratıcı olmuyor. Ama sık yapılınca ve üst üste gelince saç gerçekten dayanamıyor. Ben artık aralarını açıyorum, bu şekilde daha az zarar görüyorum.

Oyla 0
“Bakım” adı altında yapılan bazı işlemler bile saçımı yordu. Kuaförden çıktıktan sonra saçım yumuşak oluyor ama birkaç yıkamada sertleşiyor. Evde düzenli bakım yapmazsam toparlanmıyor.

Oyla 0
Yanlış kuaför seçimi çok önemli. Bir dönem sürekli saçım yandı, kırıldı. Kuaför değiştirdikten sonra aynı işlemleri yaptırmama rağmen saçım daha az zarar gördü. Uygulayan kişi gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben artık kuaföre giderken ne istemediğimi daha net söylüyorum. Isı istemediğimi, saçımın hassas olduğunu özellikle belirtiyorum. Bu şekilde yaptırınca pişmanlık yaşamadım ama eskiden çok yaşadım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt