Kuaförde Anlattığım Modelle Ortaya Çıkan Saç Neden Bu Kadar Farklı?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Kuaföre gitmeden önce kafamda net bir model vardı. Hatta fotoğraf bile gösterdim, uzun uzun anlattım. Kuaför de “tamam anladım” dedi. Ama kesim bittikten sonra aynaya baktığımda ortaya çıkan saç, anlattığımla ya da gösterdiğim fotoğrafla birebir örtüşmüyordu. Kötü müydü? Hayır. Ama benim istediğim o saç da değildi.

En garip tarafı şu: Kuaför sanki çok doğru bir iş yapmış gibi emindi. Ben de o an itiraz edemedim. Eve gelince saçımı kendi halimde görünce fark daha da belirginleşti. O an “acaba ben mi yanlış anlattım” diye düşünmeye başladım. Ama aynı şeyi daha önce de yaşadığım için artık sorunun sadece bende olmadığını hissediyorum.

Belki saç tipim farklı, belki yüz şeklim o modele uygun değil ama bunların kesim öncesi konuşulması gerekmez miydi diye düşünüyorum. Her seferinde “fotoğraftaki gibi olmaz” gerçeğiyle kesim sonrası yüzleşmek yorucu olmaya başladı.

Kuaförde anlatılan veya gösterilen modelle sonuç neden bu kadar farklı olabiliyor ve bunun önüne geçmek mümkün mü?

Bence en büyük sebep saç yapısı. Fotoğraftaki kişinin saçı kalın telli, seninki ince telliyse sonuç birebir olamıyor. Ama burada kuaförün bunu önceden söylemesi gerekiyor. Ben artık özellikle “benim saçımda bu model nasıl durur” diye soruyorum.

Oyla 0
Kuaförle aynı dili konuşmak gerçekten zor. Biz “doğal” diyoruz, onlar başka bir şey anlıyor. Ben artık istemediğim şeyleri net söylüyorum. “Şu kadar kısa olmasın, şu kadar kat istemiyorum” gibi. Negatif anlatım bazen daha net oluyor.

Oyla 0
Fotoğraf göstermek iyi ama tek fotoğraf yetmeyebiliyor. Ben birkaç farklı açıdan fotoğraf gösteriyorum ve hangisine daha yakın olabileceğini soruyorum. Böylece beklenti daha gerçekçi oluyor.

Oyla 0
Bazen de kuaför kendi alıştığı kesimi yapıyor. Ben bunu fark ettim. O yüzden kesim sırasında ara ara aynaya bakıp sorular soruyorum. Baştan müdahale etmek, bittikten sonra üzülmekten daha kolay.

Oyla 0
Kuaförüm bana bir gün “fotoğraf ilham verir ama kopyalanmaz” demişti. O günden sonra beklentimi birebir benzerlikten, bana uyacak versiyona çektim. Kesim öncesi bunu netleştirince sonuçlar çok daha tatmin edici oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt