Evde Boyanan Saçlarla Kuaförde Boyanan Saçların Bakımı Farklı Mı Olmalı?

Melina Kurt

Kayıtlı Üye
Yıllardır saçımı bazen kuaförde, bazen de evde boyuyorum ama bakım konusunda hep aynı şeyleri yapıyorum. Son zamanlarda ise evde boyadığım dönemlerde saçlarımın daha hızlı yıprandığını fark etmeye başladım. Renk güzel olsa bile saçın dokusu daha çabuk bozuluyor gibi geliyor. Bu da beni “acaba bakım rutini farklı mı olmalı” diye düşündürdü.

Kuaförde boyanan saçlar sanki daha kontrollü bir işlemden geçiyor gibi ama evde boya daha pratik olduğu için tercih ediliyor. Ancak sonuçlar aynı olmuyor. Evde boyanan saçlar daha kuru, kuaförde boyananlar ise daha dengeli hissettiriyor. Bu fark bakımda da değişiklik gerektiriyor olabilir.

Yanlış bakım yapıp saçımı daha fazla yormak istemiyorum. O yüzden bu ayrımı yaşayanların deneyimlerini merak ediyorum.

Evde boyanan saçlarla kuaförde boyanan saçların bakım rutini gerçekten farklı olmalı mı?

Bence evde boyanan saçlar daha fazla neme ihtiyaç duyuyor. Kuaförde boya öncesi ve sonrası koruyucu ürünler kullanılıyor. Evde bunu telafi etmek gerekiyor.

Oyla 0
Evde boyada genelde boya süresi iyi ayarlanamıyor. Bu da saçı daha çok yoruyor. Ben evde boyadığım dönemlerde maske ve serum kullanımını artırıyorum.

Oyla 0
Kuaför boyasında saç daha profesyonel işlendiği için bakım ihtiyacı biraz daha dengeli oluyor. Evde boyada ise hata payı yüksek olduğu için bakım daha dikkatli yapılmalı.

Oyla 0
Bence fark var ama uçurum değil. Evde boyanan saçlar biraz daha hassas oluyor. O yüzden ısıyı daha çok kısmak gerekiyor.

Oyla 0
Kuaförüm evde boyanan saçlar için “daha nazik davran, daha çok nem ver” demişti. Bunu uygulayınca fark net oldu. Evde boya sonrası bakım gerçekten biraz daha özen istiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt