Saç Derisi Kuruluğu Nasıl Giderilir? Evde Ne Yapabilirim?

Nazlı Turan

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç derimde ciddi bir kuruluk hissediyorum ve bu durum beni hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatsız etmeye başladı. Özellikle duş sonrası saç diplerim geriliyor gibi hissediyorum, hatta bazen pul pul dökülmeler oluyor. İlk başta kepek sandım ama aslında daha çok kuruluk gibi duruyor. Kaşıntı da eşlik edince iyice kafam karıştı.

Farklı şampuanlar denedim ama çoğu ya saçımı sertleştirdi ya da hiç işe yaramadı. Sülfatsız ürünlere geçtim biraz rahatladı ama tamamen çözülmedi. Açıkçası sürekli ürün değiştirmekten de yoruldum. Evde doğal bir şeylerle çözebilir miyim diye araştırıyorum ama herkes farklı bir tarif veriyor.

Bir yandan da acaba içten gelen bir problem mi diye düşünüyorum. Yeterince su içmemek ya da vitamin eksikliği olabilir mi emin değilim. Kuaföre sordum ama o da çok net bir şey söylemedi.

Gerçekten basit ama etkili bir çözüm arıyorum çünkü bu durum günlük hayatımı etkiliyor artık.

Saç derisi kuruluğunu doğal yöntemlerle evde gidermek mümkün mü?

Ben de aynı sorunu yaşadım ve en çok işe yarayan şey zeytinyağı maskesi oldu. Haftada 2 kez saç diplerime masaj yaparak sürdüm, yarım saat beklettim sonra yıkadım. İlk haftadan sonra bile fark ettim. Ayrıca su tüketimini artırmak da gerçekten etkili oluyor.

Bence kullandığın şampuan çok önemli. Ben bebek şampuanına geçtim çünkü daha nazik oluyor. Saç derim inanılmaz rahatladı. Bir de duşta çok sıcak su kullanıyorsan mutlaka azalt, o kuruluğu daha da artırıyor.

Ben aloe vera jel kullanıyorum. Direkt saç diplerime sürüyorum ve durulamadan bırakıyorum. Hem nemlendiriyor hem de kaşıntıyı azaltıyor. Doğal ve hafif bir çözüm arıyorsan kesin dene derim.

Bence sadece dıştan değil içten de desteklemek lazım. Omega-3 ve biotin takviyesi kullandım ve saç derimdeki kuruluk ciddi azaldı. Doktora danışarak alırsan daha iyi olur tabii.

Kuruluk bazen stres kaynaklı da olabiliyor. Ben yoga ve düzenli uykuya dikkat etmeye başladıktan sonra saç derim bile düzeldi. Yani biraz bütünsel bakmak gerekiyor bence.

Geri
Üst Alt