Acnegen Süreci Boyunca Saç Derisi Kuruluğu Nasıl Önlenir?

Döndü Gülen

Kayıtlı Üye
Acnegen’e başlayalı birkaç hafta oldu ve cildimle birlikte saç derim de bambaşka biri haline geldi. Eskiden kolay yağlanan saçım şimdi kupkuru. Duştan sonra o gergin hissi anlatamam; sanki saç derim çatlayacakmış gibi. Kaşıntı, pullanma ve hafif yanma hissi de cabası. Doktorum bunun ilacın yağ bezlerini baskılamasından kaynaklandığını söyledi ama “nasıl rahatlayabilirim?” kısmını tam çözemedim.

Nemlendirmek için hindistancevizi yağı denedim ama fazla geldi, saçım ağırlaştı. Bazen de hiçbir şey sürmeyince derim iyice gerginleşiyor. Yani iki ucu keskin bıçak. Şu anda sülfatsız şampuan kullanıyorum, arada aloe vera jeliyle masaj yapıyorum. Biraz iyi geliyor ama kalıcı bir rahatlama istiyorum.

Sizce Acnegen kullanırken saç derisindeki kuruluğu hafifletmenin en etkili yolu ne?

Doğal yöntemler mi işe yarıyor, yoksa özel dermokozmetik ürünler mi daha etkili?

Aynı durumu ben de yaşadım. En çok işe yarayan şey ılık suyla yıkamak ve sıcak fönü tamamen bırakmak oldu. Ayrıca “Bioderma Nodé DS+” şampuanla saç derim çok rahatladı. Aloe vera da çok iyi destekliyor.

Ben haftada bir jojoba yağıyla masaj yapıyorum, nemi hemen geri kazandırıyor. Hindistancevizi yağı bende de ağır gelmişti. Ayrıca duştan sonra direkt saç derisine birkaç damla E vitamini sürmek çok işe yarıyor.

Bu dönemde sülfatsız ve parfümsüz şampuan şart. Ben “Ducray Sensinol” kullandım, kaşıntı ve kuruluk tamamen geçti. Haftada bir panthenol spreyle nem takviyesi yapıyorum, artık gerginlik kalmadı.

Çözüm
Benim için en etkili şey elma sirkesiyle durulama oldu. 1 litre suya 1 yemek kaşığı karıştırıyorum, son durulamada kullanıyorum. Saç derisini dengeledi, kuruluk neredeyse kalmadı. Ama haftada birden fazla yapılmamalı.

Ben saç derimi rahatlatmak için her duş sonrası birkaç damla gliserinli su spreyi sıkıyorum. Basit ama etkili. Gliserin hem nem tutuyor hem de saç derisini yatıştırıyor. Kuruluk tamamen azaldı.

Geri
Üst Alt