Kullandığım Saç Bakım Ürünleri

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Kullandığım Saç Bakım Ürünleri.webp

Merhaba kızlar 💕
Benim saç yapım biraz farklı; kalın telli, gür ve özellikle nemsiz kaldığında çok fazla kabaran bir yapıya sahip. Çocukluktan beri saçlarım dalgalı olduğu için bazen güzel bir form yakalıyorum ama çoğu zaman elektriklenme ve kuruluk en büyük problemim oluyor. Uzun yıllar boyunca çok fazla ürün denedim, bazılarında istediğim etkiyi bulamadım ama birkaç ürünü düzenli kullandığımda saçlarımın daha sağlıklı göründüğünü fark ettim. Şimdi sizlere kendi rutinimi ve kullandığım ürünleri detaylıca anlatmak istiyorum.

Şampuan

Benim için en iyi sonuç veren şampuanlardan biri OGX Coconut Milk Şampuan oldu. Saçlarımın nemini kaybetmemesi için ağır formüllü ürünlere ihtiyaç duyuyorum. Bu şampuan saçımı temizlerken aynı zamanda besliyor ve kokusu da kalıcı oluyor. Kuru ve kabaran saç yapısında en büyük sorun, şampuan sonrası saçın sertleşmesi. Bu üründe o sertlik hissi neredeyse hiç olmuyor. Saçlarım daha yumuşak ve kontrol edilebilir hale geliyor. Tek dezavantajı, çok fazla kullanıldığında biraz ağırlaştırması. O yüzden ben her duşta değil, haftada 2-3 kez kullanıyorum.

Saç Kremi

Şampuanın ardından Shea Moisture Raw Shea Butter Saç Kremi kullanıyorum. Saçım kalın telli olduğu için sadece şampuanla asla yetmiyor, mutlaka yoğun bir krem gerekiyor. Bu kremi saç boylarıma uyguladığımda saçımı çok güzel yumuşatıyor ve kolay taranmasını sağlıyor. Saç uçlarındaki kuruluk büyük ölçüde azalıyor. Tek dikkat edilmesi gereken şey, fazla miktarda sürülürse saç biraz ağırlaşabiliyor. O yüzden ben ürünü avucuma küçük bir miktar alıp sadece problemli bölgelere uyguluyorum.

Durulanmayan Sprey​

Duş sonrası kabarma kontrolü için Marc Anthony Strictly Curls Curl Envy Leave-In spreyini tercih ediyorum. Dalgalı ve kalın telli saçlara inanılmaz iyi geliyor. Saçımın dalgasını daha belirgin yapıyor, kabarmasını azaltıyor ve parlaklık katıyor. Özellikle yaz aylarında nemden dolayı saçımın kabarmasını engellemekte oldukça etkili. Sprey formunda olduğu için uygulaması pratik, fakat fazla sıkıldığında dalgaları sertleştirebiliyor. Ben nemli saçıma eşit şekilde sıkıp tarayarak dağıtıyorum.

Maske​

Haftada bir mutlaka Kerastase Nutritive Masque Magistral kullanıyorum. Bu ürün gerçekten saçımı kurtarıyor diyebilirim. Kalın telli saçlarım derinlemesine neme ihtiyaç duyuyor ve bu maske uyguladıktan sonra saçlarım çok daha parlak, yumuşak ve güçlü görünüyor. Ayrıca saç uçlarındaki kuruluğu büyük ölçüde toparlıyor. Tabii fiyat olarak biraz yüksek ama etkisi kesinlikle fark ediliyor. Eğer saçlarınız benim gibi kuru ve yıpranmaya müsaitse, düzenli maske uygulamak olmazsa olmaz.

Saç Ucu Yağı​

Son adımda ise Moroccanoil Treatment Original kullanıyorum. Argan yağlı bu ürün saç uçlarımı besliyor, elektriklenmeyi önlüyor ve saçımı daha parlak gösteriyor. Özellikle saçımı ısıyla şekillendireceksem öncesinde mutlaka kullanıyorum. Tek sorun, fazla sürülürse yağlı bir görünüm verebiliyor. Ben genelde avucuma birkaç damla alıp saç uçlarıma uyguluyorum. Düzenli kullanımda saç uçlarımın daha az kırıldığını fark ettim.

Hangi Saçlar İçin Uygun?​

Bu ürünler özellikle kuru, kalın telli, dalgalı ve kabarmaya meyilli saç tipleri için uygun. Saçınız ince telli ya da çabuk yağlanan bir yapıya sahipse bu rutin ağır gelebilir, ama kuru ve kabarık saçlarda oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Özellikle nem dengesini sağlamak için yoğun içerikli şampuan, krem ve maske çok büyük fark yaratıyor.

Saç Yolculuğum Üzerine​

Benim saç bakım rutinim yıllar içinde deneme–yanılma ile şekillendi. İlk başlarda popüler olan her ürünü denedim ama her saç tipine her ürünün uymadığını yaşayarak öğrendim. Artık saçımın ihtiyacını daha iyi anlıyor ve ona göre seçim yapıyorum. Kuru ve kalın telli saçlar sabır istiyor, ama doğru ürünleri bulduğunuzda saçınız çok daha sağlıklı, parlak ve şekil alır hale geliyor. Siz de kendi saçınızı gözlemleyerek en uygun rutinizi oluşturabilirsiniz. Çünkü saç bakımı yalnızca güzellik için değil, aynı zamanda kendinize verdiğiniz değerin bir yansıması. 🌿✨

Geri
Üst Alt