Lazer Epilasyon Adet Döneminde Yapılır Mı?

Işık Aydınlı

Kayıtlı Üye
Kızlar size de oluyor mu bilmiyorum ama ben adet dönemimde lazer randevum denk geldiğinde resmen kararsızlıktan deliriyorum. Bir yandan “iptal etsem seans arası çok açılacak” diyorum, öte yandan “ya acı daha fazla olursa?” korkusu var. Çünkü bazı yerlerde “yapılır ama hassasiyet artar” denmiş, bazıları “kesinlikle yaptırma” diye uyarıyor.

Geçen ay bu durumu yaşadım, randevuyu iptal etmedim. O gün karın ağrısı da vardı ama “bir şey olmaz” deyip gittim. Normalde çok rahat geçen seansımda bu kez gerçekten daha fazla hissettim. Sanki iğneler daha yakından değiyordu. Sonrasında da cildim biraz daha kızardı.

Ama arkadaşım aynı durumda yaptırmış, hiçbir şey olmamış. Yani net bir şey yok ortada. Uzmanlar “ağrı eşiği düşer, cilt hassas olur” diyor ama herkesin tepkisi farklı.

Şimdi yine randevum regl dönemine denk geldi ve kararsız kaldım. Gerçekten o dönemde yaptırmak zararlı mı, yoksa sadece konfor açısından mı sıkıntılı?

Siz adet dönemindeyken lazer yaptırdınız mı? Daha çok acı hissettiniz mi, yoksa fark etmedi mi?

Ben regl döneminde bir kere yaptırdım, pişman oldum. Normalde acı eşiğim yüksek ama o gün resmen dişimi sıktım. Sonrasında da kızarıklık uzun sürdü. Artık denk gelirse direkt erteliyorum.

Oyla 0
Bende hiçbir fark olmadı açıkçası. O dönemde bile olsa buz lazer acıtmıyor. Belki cihazla alakalıdır. Ben düzenimi bozmamak için randevuyu iptal etmiyorum artık.

Oyla 0
Cilt hassasiyeti bende arttı. Özellikle bikini bölgesinde bayağı yandı gibi hissettim. Reglin ilk günlerindeysen gitme derim ama son günlerdeyken çok fark etmiyor.

Oyla 0
Ben de kararsız kalmıştım, uzman “zararlı değil ama rahatsız hissedebilirsin” dedi. Gittim, hafif acı dışında bir sorun olmadı. Yani sağlık açısından sıkıntı yok, tamamen kişisel rahatlık meselesi bence.

Oyla 0
Benim için fark acı değil, şişlik oldu. Normalde kızarıklık bir saatte geçerdi, o gün bütün gün sürdü. Sonraki seanslarda o döneme denk getirmemeye dikkat ettim, daha iyi geçti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt