Lazer Epilasyon Erkeklerde Kadınlara Göre Daha mı Zor?

Nisan Kaya

Kayıtlı Üye
Bu konuyu uzun zamandır merak ediyorum çünkü erkek arkadaşım da lazer yaptırmaya başladı ve süreç onun için çok daha yavaş ilerliyor gibi görünüyor. Aynı merkeze gidiyoruz, aynı cihaz, aynı aralıklar ama sonuçlar tamamen farklı. Benim bacaklarımda 5. seansta bile gözle görülür fark oldu, onun sırtındaki tüyler ise hâlâ direniyor. Gerçekten erkeklerde lazer daha mı zor işe yarıyor, yoksa bu normal bir süreç mi?

Uzmanımız “erkeklerde kıl kökleri daha kalın ve daha derinde, bu yüzden daha fazla seans gerekir” demişti. Ama bu fark bu kadar belirgin olur mu bilmiyorum. Bir de erkeklerin hormon yapısı sürekli testosteron üretmeye devam ettiği için tüylenme eğilimi hiç bitmiyormuş. O yüzden kalıcılık kadınlara göre biraz daha sınırlı olabiliyormuş.

Yine de bazı erkeklerin 8–10 seansta mükemmel sonuç aldığını da duydum. Demek ki kişiden kişiye ciddi fark var.

Bence asıl soru şu: Bu fark gerçekten biyolojik mi, yoksa cihaz gücü ve uygulama bölgesiyle mi alakalı?

Erkeklerde lazerin etkisi neden bu kadar değişken?

Kardeşim sırtına lazer yaptırıyor, tüyleri çok kalın olduğu için uzun sürdü ama sonunda etkisini gördü. Sadece kadınlara göre seans sayısı fazla, yoksa yöntem aynı.

Oyla 0
Benim erkek arkadaşımın da tüyleri çok geç döküldü. Uzman “erkeklerde kök yapısı farklı, sabırla devam etmesi gerek” dedi. Şimdi 7. seansta bile yeni tüy çıkışı azaldı.

Oyla 0
Bence tamamen hormonla alakalı. Erkek vücudu sürekli testosteron ürettiği için kalıcı sonuç daha zor. Yine de düzenli devam edilirse bayağı fark ediyor.

Oyla 0
Benim eşim 10 seansta istediği sonuca ulaştı ama kadınlarda daha hızlı ilerliyor, doğru. Özellikle sırt ve omuz bölgeleri en dirençli olanlar. Koltuk altı gibi yerlerde daha etkili oluyor.

Oyla 0
Uzmanım “erkeklerde tüyler daha derinde köklenir, bu da lazer ışığının oraya ulaşmasını zorlaştırır” demişti. O yüzden enerji seviyesi ve cihaz tipi çok önemli. Kadınlara göre sabır istiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt