Erkeklerde Lazer Epilasyon Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Hakan Tozkoparan

Kayıtlı Üye
Son yıllarda erkekler arasında en çok konuşulan konulardan biri de lazer epilasyon oldu. Eskiden sadece kadınların ilgilendiği bir alan gibi görünse de artık erkekler de hem estetik hem de konfor açısından bu yönteme yöneliyor. Spor yapanlar, terleme problemi yaşayanlar ya da sadece daha düzenli bir görünüm isteyenler için lazer epilasyon cazip bir seçenek haline geldi. Ben de bu konuda araştırma yaparken kafamda bir sürü soru oluştu.

En çok merak edilen noktalardan biri, lazer epilasyonun erkeklerde kılları tamamen yok edip etmediği. Kimi kaynaklarda tamamen kalıcı olduğu yazıyor, kimi ise sadece inceltme ve seyrekleştirme etkisi olduğunu söylüyor. Ayrıca kullanılan cihazların farklı olması (alexandrite, diode vs.) sonuçları değiştiriyormuş. Bir de ten rengi ve kıl yapısı çok önemliymiş. Açık tenli ve koyu kıllı olanlarda daha etkili olduğu söyleniyor ama herkes aynı sonucu alabiliyor mu emin değilim.

Bir diğer mesele ise acı konusu. Çevremde bazı arkadaşlar “sinek ısırığı gibi” derken, bazıları “dayanılmaz derecede acıyor” diye anlatıyor. Bölgeye göre değiştiği söyleniyor, özellikle sırt, omuz ve göğüs gibi alanlarda ağrı eşiği zorlayabiliyormuş. Bu da insanı kararsız bırakıyor.

Seans süresi ve kalıcılık da çok sorulan şeylerden biri. Kaç seans gerekiyor? 6-8 seans sonrasında gerçekten kalıcı mı, yoksa birkaç yıl sonra yeniden çıkıyor mu? Ayrıca maliyet konusu da önemli. Erkeklerde daha geniş bölgeler çalışıldığı için kadınlara göre fiyatların daha yüksek olduğu söyleniyor.

Benim sorum şu: Erkeklerde lazer epilasyon gerçekten kalıcı, doğal ve acısız bir çözüm mü? Deneyen ya da araştırmış olanlar varsa detaylı tecrübelerini paylaşabilir mi?

Ben lazer epilasyona göğüs ve sırt bölgem için başladım. İlk başlarda biraz acı hissettim ama dayanılmayacak seviyede değildi. Yaklaşık 8 seans sonunda kıllar %90 oranında azaldı. Aradan 2 yıl geçti, sadece çok ince ve seyrek birkaç kıl çıktı. Düzenli yaptırınca gerçekten kalıcı etki sağlıyor, ama tamamen sıfır olmuyor.

Oyla 0
Benim deneyimim şöyle: bacak ve kol bölgemde yaptırdım. Açık tenli ve koyu kıl yapısına sahip olduğum için cihaz çok etkili oldu. Yaklaşık 6 seans sonunda istediğim sonucu aldım. En güzel yanı terleme ve kötü koku problemini ciddi şekilde azaltması oldu. Artık kendimi çok daha rahat hissediyorum, özellikle yaz aylarında büyük fark ediyor.

Oyla 0
Benim cildim biraz hassas olduğu için lazer epilasyondan sonra kızarıklık ve hafif tahriş yaşadım. Doktorum önerilen kremleri verince sorun kalmadı. Ama şunu söylemeliyim, işlem kesinlikle uzman ellerde yapılmalı. Yanlış yerde ya da tecrübesiz kişilere yaptırırsanız cilt yanığı bile olabiliyor. O yüzden güvenilir bir klinik seçmek bence en önemli kriter.

Oyla 0
Ben koltuk altı ve ense için yaptırdım. Özellikle ense tüyleri için harika bir çözüm oldu, sürekli kuaföre gitme derdinden kurtuldum. Acısı biraz vardı ama 5-10 dakika içinde bitiyor zaten. Şimdi tertemiz görünüyor ve uzun vadede bakım masrafı da azalıyor. Bence erkekler için lazer epilasyon ciddi bir rahatlık.

Oyla 0
Ben biraz farklı düşünüyorum. Lazer epilasyon yaptırmayı düşündüm ama kalıcılığı konusunda şüphelerim var. Çünkü birkaç arkadaşım 3-4 yıl sonra yeniden seanslara gitmek zorunda kaldı. Yani ömür boyu tamamen bitmiyor gibi. Ama yine de kılları büyük ölçüde azaltması bile konfor sağlıyor. Özellikle sırt ve omuz gibi bölgelerde estetik açıdan çok fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt