Geçen hafta üçüncü lazer seansımı yaptırdım ve birkaç gün sonra cildimde hafif bir kuruluk fark ettim. Önce önemsemedim ama sonra o kuruluk yer yer pullanmaya dönüştü. Sanki cildim ince ince soyuluyordu. Ne acı ne kaşıntı vardı ama görüntüsü rahatsız ediciydi. O an düşündüm; acaba yanlış bir şey mi yaptım, yoksa bu normal mi?
Uzmanım “lazerden sonra ciltte hafif nem kaybı olur, bu yüzden pul pul dökülme normaldir” dedi. Ama açıkçası daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Nemlendirici sürdüm, biraz rahatladı. Yine de aynaya her baktığımda o kuruluk hissi moralimi bozdu.
Bazı arkadaşlarım “benim de olmuştu, birkaç gün sonra geçti” diyor, bazılarıysa “nemlendirici fayda etmedi” diye yakınıyor.
Belki de bu, cildin kendini yenileme sürecidir. Sonuçta lazer ısı veriyor, ciltte minik bir stres yaratıyor. Yine de insan endişelenmeden duramıyor.
Sizce bu dökülme doğal bir süreç mi, yoksa yanlış bakım mı yaptım?
Cildin bu halini yaşayan oldu mu, ne kadar sürede geçti?
Uzmanım “lazerden sonra ciltte hafif nem kaybı olur, bu yüzden pul pul dökülme normaldir” dedi. Ama açıkçası daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Nemlendirici sürdüm, biraz rahatladı. Yine de aynaya her baktığımda o kuruluk hissi moralimi bozdu.
Bazı arkadaşlarım “benim de olmuştu, birkaç gün sonra geçti” diyor, bazılarıysa “nemlendirici fayda etmedi” diye yakınıyor.
Belki de bu, cildin kendini yenileme sürecidir. Sonuçta lazer ısı veriyor, ciltte minik bir stres yaratıyor. Yine de insan endişelenmeden duramıyor.
Sizce bu dökülme doğal bir süreç mi, yoksa yanlış bakım mı yaptım?
Cildin bu halini yaşayan oldu mu, ne kadar sürede geçti?