Lazer Epilasyon Sonrası Ciltte Yanık Oluşursa Ne Yapılmalı?

Melis Uçar

Kayıtlı Üye
Bugün biraz endişeyle yazıyorum çünkü son lazer seansımdan sonra cildimde küçük bir yanık oluştu. Dizimin üst kısmında, mercimek kadar koyu bir nokta. İşlemden hemen sonra hafif sızlama hissetmiştim ama “geçer” diye önemsemedim. Ertesi sabah o bölge kızarmış, hafif kabuk tutmuştu. Panikledim. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım.

Uzmanımı aradım, “soğuk kompres yap, kesinlikle ellememelisin” dedi. Ayrıca “bepanthen tarzı bir onarıcı krem kullan, bölgeyi kapatma” uyarısında bulundu. Yanık gibi durumların genelde cihaz ayarının cilde yüksek gelmesi nedeniyle oluşabileceğini söyledi. Korktum ama rahatladım da; kalıcı iz kalma ihtimali düşükmüş.

Yine de moralim bozuldu. Lazer sonrası pürüzsüzlük beklerken aynada küçük bir iz görmek insanın keyfini kaçırıyor.

Bir yandan da internette o kadar farklı bilgi var ki… Kimisi “hemen doktora git” diyor, kimisi “zamanla geçer”. Ben şimdilik krem ve soğuk uygulama ile ilerliyorum ama hâlâ çok tedirginim.

Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı?

Gerçekten iz kalma riski var mı?

Bende de olmuştu, ufak bir kabuklanma vardı. Uzman “asla koparma” dedi. Sadece bepanthen sürdüm, bir haftada geçti. Şimdi hiçbir iz yok.

Oyla 0
Benim bikini bölgesinde olmuştu, o bölge daha hassasmış. Soğuk kompres ve onarıcı kremle iki günde toparladı. İz kalmadı ama o an çok korkmuştum.

Oyla 0
Eğer yanık büyük değilse genelde kendi kendine iyileşiyor. Ama koyu lekelenme olursa dermatoloğa görünmekte fayda var. Güneşle temas etmemek çok önemli.

Oyla 0
Benim kolumda olmuştu, kabuk tutunca korktum ama doktor “cilt yenilenecek, sabırlı ol” dedi. Üç hafta sonra tamamen geçti. Nemlendirme çok önemli.

Oyla 0
Yanık olunca yapılacak en büyük hata dokunmak. Ben sadece soğuk havlu koydum, üç gün içinde kayboldu. O bölgeyi temiz tutmak ve sabır göstermek yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt