Lazer Epilasyon Sonrası Ciltteki Lekeler Kalıcı Olur mu?

Rabia Erkan

Kayıtlı Üye
Geçen hafta lazer seansımdan sonra bacaklarımda küçük kahverengi gölgeler fark ettim. Önce “herhalde ışık oyunudur” dedim ama birkaç gün geçmesine rağmen tam olarak kaybolmadılar. Dokununca hiçbir şey hissetmiyorum ama aynada görünce canım sıkılıyor. Acaba geçici mi, yoksa gerçekten leke mi kaldı?

Cildim hassas, bu yüzden işlemden sonra hemen kızarıyor. Uzman “birkaç gün içinde geçer” demişti ama bu sefer sanki farklı. İnternette okudukça daha da korktum: kimisi “bir hafta sonra geçti” diyor, kimisi “kalıcı oldu, aylar sürdü” yazmış. Ne yapacağımı bilemedim.

Aloe vera jeli sürdüm, biraz rahatladı ama renk tonu hâlâ eşit değil. Acaba güneşe çıkmakla mı ilgili, yoksa cihazın ayarı mı yüksek geldi? Düşündükçe panikliyorum. Bir yandan “sabırla bekle geçer” diyorum, bir yandan da “ya kalırsa” diye endişeleniyorum.

Gerçekten lazer sonrası oluşan bu lekeler kalıcı olabiliyor mu?

Siz hiç böyle bir durum yaşadınız mı, geçti mi yoksa iz mi kaldı?

Benim de diz altımda küçük lekeler olmuştu, iki hafta içinde tamamen geçti. Güneşe çıkmamaya çok dikkat ettim. O yüzden bence zamana bırak ama koruyucu kullanmayı ihmal etme.

Oyla 0
Bende kollarımda benzer bir durum olmuştu. Uzman “geçici pigment değişimi” demişti, bir ay içinde cilt tonu normale döndü. Çok kararmadıysa kalıcı değildir.

Oyla 0
Güneşle alakalı olabilir. Lazer sonrası cilt ışığa çok duyarlı oluyor. Ben bir kere koruyucu sürmeden dışarı çıkmıştım, hafif leke kalmıştı. Sonra yavaş yavaş açıldı.

Oyla 0
Benim yüzümde olmuştu, açık renkli iz kalmıştı ama zamanla kayboldu. Cilt yenileniyor zaten, sabır gerekiyor. Bol nemlendirme ve güneşten kaçınmak şart.

Oyla 0
Uzmanım “cilt altı pigmenti etkilenirse geçici renk değişimi olabilir” demişti. Bende de olmuştu, serumlarla destekleyince geçti. Panik yapma, genelde kalıcı olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt