Lazer Epilasyon Sonrası Duş Almak Zararlı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nermin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nermin

Kayıtlı Üye
Geçen gün lazer seansım bittiğinde, eve gider gitmez tek istediğim şey ılık bir duş almaktı. Cildim hafif yapış yapış hissediliyordu ama görevli “bugün duş alma, yarına kadar bekle” dedi. O an çok şaşırdım. Sonuçta sadece su, neden zararlı olsun ki? Eve gidince araştırdım ve herkes başka bir şey söylüyor.

Kimisi “ılık suyla hemen duş alınabilir” diyor, kimisi “en az 24 saat bekle” diye uyarıyor. Gerçekten bu kadar fark nereden geliyor anlamıyorum. Benim cildim hassas, o yüzden çok sıcak su zaten kullanmam ama yine de çekindim. Bazı yorumlarda, sıcak suyun lazerden sonra açılan gözenekleri tahriş ettiği, kızarıklığı artırdığı yazıyor.

O gün sabredip duş almadım ama ertesi sabah bile cildim hâlâ hafif gergindi. Duş aldığımda çok dikkat ettim, ne lif ne sabun kullandım. Sadece suyla yıkadım ve cildim hemen rahatladı.

Yine de emin değilim; lazer sonrası duş almak gerçekten riskli mi, yoksa sadece sıcak suya dikkat etmek yeterli mi?

Siz seans sonrası ne kadar süre bekliyorsunuz, hemen duş alan oldu mu?

Benim uzmanım “24 saat bekle” demişti, özellikle sıcak su yasak. Ilık suyla bile olsa ilk gün duş almıyorum. Ertesi gün sadece suyla yıkanıyorum, sabun kesinlikle kullanmıyorum.

Oyla 0
Ben bir kere hemen duş aldım, cildim anında kızardı. O günden sonra asla yapmadım. Artık bir gün bekliyorum, sabır gösterince tahriş olmuyor.

Oyla 0
Duşun zararı değil de, suyun sıcaklığı önemli. Cilt zaten hassas, sıcak su damarları genişletiyor. Ben her zaman ertesi sabah ılık duş alıyorum, hiç sorun yaşamadım.

Oyla 0
Benim cildim çok kuru, lazer sonrası hemen duş almak gerginlik hissini artırıyor. O yüzden bekliyorum, sonra aloe vera jeliyle nemlendiriyorum. Bu şekilde hiç sorun olmadı.

Oyla 0
Ben 12 saat sonra duş aldım, sadece kısa süre suyla durulandım. Sorun yaşamadım ama sabun, kese ya da sıcak su kullanmamak şart. Cilt o an çok savunmasız oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt