Lazer Epilasyon Sonrası Güneşe Çıkmak Neden Yasak?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Geçen hafta lazer seansım vardı, hava da o kadar güzeldi ki çıkışta direkt arkadaşlarımla sahile inmek istedim. Ama görevli, “bugün kesinlikle güneşe çıkma, cildin hassas” deyince duraksadım. Daha önce de duymuştum ama bu kadar katı bir şekilde söylenince merak ettim: neden bu kadar yasak?

Yani sonuçta yaz mevsimi geliyor, insan tamamen evde kalamaz ki. Bazıları “hemen değil ama ertesi gün çıkabilirsin” diyor, kimisi “en az 3 gün dikkat et” diye uyarıyor. Gerçekten bu kadar fark yaratacak ne oluyor?

Cildim açık tonlu ve hassas, seans sonrası zaten biraz pembeleşiyor. Ama bu hassasiyetin güneşle birleşince leke yaptığını söyleyen çok kişi var. Açıkçası en korktuğum şey de o — çünkü cilt yanığı ya da kalıcı iz riski. Bazı arkadaşlarım koruyucu sürüp güneşe çıkmış, hiçbir şey olmamış. Diğerleri ise “keşke bekleseydim, cildim karardı” diye pişman.

Bu kadar farklı deneyim duyunca insan emin olamıyor. Uzmanım “en az 24 saat direkt güneş ışığı alma, mümkünse 48 saat” dedi ama ben yine de tedirginim. Yazın lazer yaptırmak bile riskliymiş zaten. Sanırım ciltteki gözenekler açık, ışığa duyarlılık artıyor.

Yine de merak ediyorum: Lazer sonrası güneşe çıkınca gerçekten kalıcı zarar mı olur, yoksa abartıldığı kadar tehlikeli değil mi?

Siz hiç kısa sürede güneşe çıkıp sorun yaşadınız mı?

Cilt tipi çok fark ettiriyor. Ben açık tenliyim, seans sonrası dışarı çıktığımda alnımda minik lekeler oluştu. Sonra geçtiler ama yine de korktum. Artık güneş kremi olmadan adım atmıyorum.

Oyla 0
Ben bir kez ertesinde güneşe çıktım, koruyucu sürmeme rağmen hafif kararma oldu. Uzman “pigment artışı normal” dedi ama uzun sürdü. O günden beri mutlaka gölgede kalıyorum, risk almaya değmez.

Oyla 0
Lazerden sonra cilt neredeyse “soyulmuş” gibi oluyor, en ufak ışığa bile hassas. Ben tatil öncesi yaptırmıştım, çok pişman oldum. O yüzden artık kış aylarını tercih ediyorum.

Oyla 0
Benim deneyimimde 48 saat bekleyince hiçbir sorun olmadı. Hatta sonra yazın da yaptırdım ama akşam saatlerini seçtim. Güneş kremi rutinim hâline geldi. Bence dikkat edince sorun yaşanmıyor.

Oyla 0
Ben şehirde yaşıyorum, sürekli dışarı çıkmam gerekiyor. Güneşten kaçmak imkânsız ama geniş şapka, uzun kıyafet ve yüksek faktör kremle durumu idare ediyorum. Asıl tehlike, ilk birkaç saat.

Oyla 0
Geri
Üst Alt