Lazer Epilasyon Sonrası Kabarcık Oluşması Normal mi?

Hira Atalay

Kayıtlı Üye
Dördüncü lazer seansımdan sonra ilk kez cildimde küçük kabarcıklar fark ettim. Özellikle diz üstü kısmında birkaç tanesi belirgindi. İlk anda çok panikledim; sanki minik su kabarcıkları gibiydi. Acıtmıyorlardı ama dokununca hafif yanma hissediliyordu. O an içimden “acaba cildim yandı mı?” diye geçirdim.

Uzmanımı aradım, “endişelenme, bu nadir de olsa görülebilen bir tepki, geçici” dedi. Lazer ışığının kıl köküyle birlikte çevredeki deriyi de ısıttığını, hassas ciltlerde bazen minik ödem veya kabarcık oluşabileceğini anlattı. Gerçekten ertesi gün o kabarcıkların bir kısmı sönmüştü ama yine de çok moralim bozuldu.

İnternette okuduklarım da farklıydı. Kimi “benim de oldu, birkaç günde geçti” demiş, kimisi “yanık izi kaldı” yazmış. O yüzden kime inanacağımı bilemedim. Şu an nemlendirici kullanıyorum ve cildim toparlanıyor gibi ama yine de korkuyorum.

Gerçekten bu kabarcıklar normal bir reaksiyon mu, yoksa yanlış ayar sonucu mu oluşuyor?

Sizde de böyle bir şey yaşandı mı, geçmesi ne kadar sürdü?

Bende de olmuştu, özellikle bikini bölgesinde. Uzman “ısı reaksiyonu” dedi, soğuk kompresle hemen indi. İki gün sonra hiçbir iz kalmadı. Çok endişelenme, genelde geçici.

Oyla 0
Benim bacaklarımda ilk seans sonrası küçük kabarcıklar çıkmıştı. Soğuk havlu koydum, akşamına geçmişti. Cilt hassassa bu tarz tepki gösterebiliyor.

Oyla 0
Kabarcıklar genelde cilt çok ısındığında ortaya çıkıyor. Ben de yaşadım, bir daha ki seansta enerji biraz düşürülünce hiç olmadı. Uygulama ayarı çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Benim yüzümde olmuştu, biraz korktum ama üçüncü gün tamamen geçti. Uzman “elini sürme, kendi kendine söner” demişti. Dediği gibi oldu.

Oyla 0
Bu tepkiyi genelde hassas tenliler yaşıyor. Lazerden sonra cilt zaten sıcak, üstüne sıkı kıyafet giyilince artabiliyor. Soğuk jel gerçekten çok işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt