Lazer Epilasyon Sonrası Kızarıklık Ne Kadar Sürer?

İrem Aydın

Kayıtlı Üye
Lazer seansından sonra aynaya baktığımda bacaklarım kıpkırmızıydı. “Bir iki saate geçer” dedim ama akşam olduğunda hâlâ aynıydı. Hafif bir yanma hissi de vardı, bu yüzden biraz korktum. Uzmanım “normal, 24 saat içinde geçer” demişti ama o kadar sürede bile tamamen kaybolmadı. O an aklıma şu soru takıldı: Bu kızarıklık herkeste bu kadar uzun sürer mi?

İnternette araştırdım, kimi “birkaç saat içinde geçti” demiş, kimi “iki gün sürdü” yazmış. Cilt tipi bu kadar fark ettiriyor olmalı. Benim cildim açık ve hassas, belki de o yüzden daha belirgin oldu. Soğuk kompres yaptım, biraz rahatlattı ama yine de rengi tam açılmadı.

Kızarıklık aslında cildin tepkisiymiş; lazer ışığı kıl köküne etki ederken, çevredeki deriyi de ısıtıyormuş. Yani aslında bu durum işlem işe yarıyor demekmiş. Yine de insan aynada görünce endişelenmeden edemiyor.

Sizce bu kızarıklık normal mi, ne kadar sürmesi gerekiyor?

Sizde de bu kadar uzun sürdü mü?

Benim cildim açık renkli, ilk seans sonrası iki gün hafif pembelik kaldı. Uzmanım “tamamen normal” dedi. Soğuk jeller çok işe yarıyor, özellikle ilk birkaç saat içinde.

Oyla 0
Ben ilk gün korkmuştum, bacaklarım alev gibiydi. Ertesi sabah %80 geçmişti. Artık seans sonrası hemen buz kompres yapıyorum, o zaman çok daha hızlı yatışıyor.

Oyla 0
Cilt tipi çok fark ettiriyor. Benim cildim buğday tonunda, sadece birkaç saat sürdü. Hassas ciltlerde süre uzayabiliyor. Önemli olan cildi kaşımamak.

Oyla 0
Benim koltuk altımda bir gün sürdü, ama bikini bölgesi iki gün kızarık kaldı. Uzman “o bölge daha hassas” demişti. İkinci seanslarda daha kısa sürdü.

Oyla 0
Bende genelde 6–8 saatte geçiyor. Soğuk kompres, bol su ve nemlendiriciyle toparlanıyor. Eğer ikinci gün hâlâ belirginse, uzmana danışmakta fayda var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt