Lazer Epilasyon Sonrası Makyaj Yapmak Zararlı Mı?

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Yüz bölgesine lazer yaptırdıktan sonra en büyük ikilemim şu oldu: “Makyaj yapabilir miyim?” Seans sonrası aynaya baktığımda hafif bir kızarıklık vardı ama dışarı çıkmam gerekiyordu. Fondöten sürüp kapatmak istedim ama görevli “bugün sakın makyaj yapma” deyince duraksadım. O an fark ettim ki bu konuda da herkesin söylediği başka.

Bazıları “makyaj gözenekleri tıkar, cilt daha da tahriş olur” diyor. Diğerleri “mineral bazlı ürünlerle sorun olmaz” diye iddia ediyor. Ama işin aslı şuymuş: lazerden sonra ciltteki gözenekler tamamen açık hale geliyor. O yüzden kimyasal içeren ürünler, ciltte iltihap veya leke riski yaratabiliyor.

Bazı arkadaşlarım hiç beklemeden makyaj yapmış, hiçbir şey olmamış. Bazılarıysa ertesi gün bile sürdüklerinde sivilcelenme yaşamış. Demek ki cilt tipi burada da fark yaratıyor. Uzmanlar genelde “en az 24 saat makyaj yok” kuralını öneriyor ama bazen kızarıklık daha uzun sürebiliyor.

Benim aklıma takılan şu: Gerçekten bu süreyi uzatmak mı gerekiyor, yoksa doğru ürünlerle ertesi gün makyaj yapılabilir mi?

Siz lazer sonrası makyaj yaptınız mı, sorun yaşadınız mı?

Yüz bölgemde lazer yaptırdıktan sonra 24 saat bekledim. Ertesi gün sadece mineral pudra kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Cilt hâlâ hassas olduğu için çok bastırmadan uygulamak önemli bence.

Oyla 0
Ben makyajı hemen ertesi gün yaptım, açıkçası biraz hata oldu. Cildim kızarıktı, fondöten sürdükçe yanma hissi oldu. Artık en az iki gün bekliyorum. Sabır gösterince fark ediyor.

Oyla 0
Makyaj yerine o gün sadece nemlendirici sürdüm. Cilt çok sıcak hissediyor, üzerine bir şey eklemek istemedim. Sonraki günlerde renk eşitsizliği azaldı zaten, gerek kalmadı.

Oyla 0
Benim uzmanım “ilk 48 saat makyaj kesin yasak” demişti. Uyardığı için iyi ki dinlemişim; arkadaşım aynı gün makyaj yapıp lekelenme yaşadı. Cilt sakinleşmeden ürün sürmemek en doğrusu.

Oyla 0
Uzman tavsiyesi olarak soğuk suyla yıkama ve gözenek kapatıcı tonik kullanmak işe yarıyor. Ben bu şekilde bekleyip 2. gün hafif BB krem sürdüm, hiçbir reaksiyon olmadı. Bence cildi tanımak önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt