Lazer Epilasyon Sonrası Nemlendirici Krem Kullanmak Doğru Mu?

Çisil Güvenç

Kayıtlı Üye
Geçen gün lazer seansımdan çıktım, eve gelir gelmez cildim hafif gergin ve kuruydu. O kadar alışkanlık olmuş ki elim direkt nemlendiriciye gitti… ama sonra durdum. Aklıma geldi: “Acaba sürmek zararlı mı?”

Bazı yerlerde “cildi yatıştırır, sür” deniyor, bazıları ise “gözenekleri tıkar, sakın yapma” diye uyarıyor. Bir merkez “sadece aloe vera bazlı ürün olur” dedi, diğeri “hiçbir şey sürme, kendi kendine geçsin” dedi.

Yani anlayacağınız, kafam tamamen karışık. Çünkü bir yandan o yanma hissini hafifletmek istiyorum, öte yandan yanlış ürünle tahriş etmekten korkuyorum.

Gerçekten lazerden sonra nemlendirici sürmek doğru mu, yoksa cilt dinlensin mi?

Uzmanım “sade, parfümsüz bir aloe vera jeli sürebilirsin” demişti, o günden beri hep onu kullanıyorum. Cilt hemen rahatlıyor. Ama yağ bazlı ya da kokulu kremler kesinlikle yasak, hemen tahriş ediyor.

Oyla 0
Lazer sonrası cilt zaten hassas oluyor, ben de sürmeye çekiniyordum ama dermatolog onaylı bir nemlendiriciyle sorun yaşamadım. Sadece ilk birkaç saatte cilt ısısı normale dönsün, sonra sürmek daha güvenli.

Oyla 0
Ben bir kere hemen sonrasında krem sürdüm, kızarıklık iki kat arttı. O yüzden artık en az 6-7 saat bekliyorum. O zamandan beri sadece su bazlı nemlendirici kullanıyorum, fark ediyor gerçekten.

Oyla 0
Benim cildim kuru, krem sürmezsem hemen geriliyor. Doktorum “bepanthen tarzı ürünleri ince tabaka hâlinde sürebilirsin” dedi. En azından cilt rahatlıyor, ama kesinlikle parfümlü ürün yok!

Oyla 0
Bir süre bekleyip nemlendirici sürmek doğru bence. Cilt tamamen soğuyunca hafif bir tabaka yeterli oluyor. En önemlisi, ilk 24 saatte makyaj ya da peeling gibi işlemlerden uzak durmak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt