Lazer Epilasyon Sonrası Tüyler Neden Daha Sert Çıkıyor Gibi Görünür?

Bitter Çikolata

Kayıtlı Üye
İlk lazer seansımdan sonra tüylerim döküldü ama birkaç hafta sonra yeniden çıkanlar sanki eskisinden bile sertmiş gibi geldi. İlk başta “acaba yanlış mı gitti?” diye düşündüm. Çünkü herkes tüylerin incelip azaldığını söylüyordu, ama benimkiler hem daha belirgin hem de dokununca sert hissediliyordu. Aynaya baktıkça moralim bozuldu.

Uzmanımı aradım, “bu çok sık rastlanır” dedi. Meğer ilk birkaç seans sonrası çıkan tüyler aslında yeni uzayanlar değil, kökü zayıflamış eski tüylerin dışarı itilme süreciymiş. Yani kalın görünmelerinin sebebi, deriden çıkarken sertleşmeleriymiş. Gerçek sertleşme değil, geçici bir evreymiş.

Yine de o dönemde kendimi kötü hissettim; cilt pürüzsüz olsun isterken daha farklı bir görünümle karşılaşmak moral bozucu oluyor.

Bazı arkadaşlarımda da aynı şey olmuş, sonraki seanslardan sonra tüyler gerçekten incelmiş. Yani sabırlı olmak gerekiyormuş. Ama insan ilk etapta görünce korkuyor, “ya kalıcı olursa?” diye düşünmeden edemiyor.

Siz de böyle bir dönem yaşadınız mı?

Tüyleriniz ilk başta sertleşmiş gibi görünüp sonra azaldı mı?

Evet, bende de aynı olmuştu. İlk seans sonrası tüylerim daha kalın gibi görünüyordu ama aslında dökülme öncesi aşamaymış. İkinci seansta fark belirginleşti.

Oyla 0
Ben ilk başta panikledim çünkü tüyler sanki kalınlaşmıştı. Uzmanım “vücut dökülme aşamasında, bekle” dedi. Gerçekten iki hafta sonra hepsi döküldü.

Oyla 0
Bu durum tamamen geçici. Tüyler yüzeye doğru itildiği için daha sert hissediliyor. Düzenli seanslara devam ettikçe yumuşayıp inceliyor.

Oyla 0
Benim bacaklarımda da olmuştu, hatta moralim çok bozulmuştu. Sonraki seanstan sonra fark ettim, hem azaldılar hem rengi açıldı. İlk görünüşe aldanmamak lazım.

Oyla 0
Ben buz lazer yaptırdım, aynı süreci yaşadım. Uzman “sadece sabırlı ol” demişti. Şimdi 6. seanstayım, tüyler neredeyse görünmüyor. İlk sertlik tamamen geçti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt