Lazer Epilasyon Sonrası Tüylerin Geç Dökülmesi Normal mi?

Alara Tandoğan

Kayıtlı Üye
İlk lazer seansımı yaptıralı neredeyse iki hafta oldu ama hâlâ belirgin bir dökülme göremedim. Herkes “10 gün sonra dökülmeye başlar” diyordu, ben her sabah aynaya bakıyorum, hiçbir şey değişmemiş gibi. İçimde küçük bir korku var; ya bende işe yaramadıysa?

İlk gün biraz kızarıklık olmuştu, geçti ama şimdi tüyler sanki hâlâ yerinde duruyor. Duşta, lifle ovarken “belki dökülür” diye denedim, ama yok. Arkadaşım “bir sabah kalkarsın, hepsi bir anda gider” dedi ama bana hiç öyle olacakmış gibi gelmiyor.

Uzmanım “herkeste aynı hızda olmaz, cilt döngüsü ve tüy yapısı etkiler” demişti. Haklı olabilir ama insan sabırsızlanıyor. Bu kadar para verip umutla bekleyince, sonuç görmek istiyorsun.

Belki de ikinci seanstan sonra daha belirgin fark oluyordur. Ama şu an biraz hayal kırıklığı içindeyim. Gerçekten geç dökülme normal midir, yoksa bir şeyler ters mi gidiyor?

Siz ilk seansınızda tüylerin ne zaman dökülmeye başladığını hatırlıyor musunuz?

Bende de aynı olmuştu, 2 hafta hiçbir şey değişmedi sandım. Sonra duşta birden fark ettim, elime dökülen tüyler geldi. Yani sabret, bazen geç başlıyor ama bir anda fark ediliyor.

Oyla 0
Benim bacaklarımda dökülme 3. haftada başladı. Uzmanım “kıl kökleri farklı döngülerde” demişti. Gerçekten öyleymiş. Şu an 4. seansta neredeyse pürüzsüz oldum.

Oyla 0
Geç dökülme tamamen normal. Bazı bölgeler hemen tepki veriyor, bazıları daha geç. Bacak ve koltuk altı genelde hızlı olur ama yüz bölgeleri inatçı.

Oyla 0
Benim kollarımda 15. gün civarında başladı. Öncesinde hiçbir değişiklik yoktu. O yüzden endişelenme, cihaz doğruysa mutlaka etkisini gösterir.

Oyla 0
Ben ilk seanstan sonra da çok fark görmemiştim ama ikinci seansla birlikte inanılmaz değişti. Bazen vücut alışma sürecindeymiş gibi davranıyor. Sabırlı ol, mutlaka fark edeceksin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt