Lazer Epilasyon Sonrası Vücut Bakımı Nasıl Olmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Lazer epilasyon yaptırmaya başladığımdan beri cildim çok daha hassas hale geldi. Özellikle ilk birkaç gün kaşıntı, hafif yanma gibi etkiler olabiliyor. Uzmanlar alkol içermeyen nemlendiriciler kullanmamı önerdi. Ayrıca 24-48 saat boyunca peeling ya da kese yapmamak gerekiyormuş.

Ben aloe vera bazlı bir vücut losyonu kullanıyorum. Hem ferahlatıyor hem de cildi yatıştırıyor. Güneşten de uzak durmaya çalışıyorum çünkü lazer sonrası cilt UV’ye karşı çok savunmasız.

Siz lazer sonrası hangi ürünleri tercih ediyorsunuz? Cildinizi nasıl rahatlatıyorsunuz?

Lazere ilk başladığımda bu kadar hassasiyet yaşanacağını bilmiyordum. Özellikle ilk seans sonrası bacaklarımda hem kızarıklık hem de yanma hissi oldu. Sonra danıştığım uzman bana parfümsüz, alkol içermeyen nemlendiriciler kullanmamı söyledi. Aloe vera içeren bir losyon kullandım ve ciddi anlamda rahatlattı. En önemlisi, lazer sonrası ilk 48 saatte peeling veya kese yapmamak gerekiyor. Cilt tahrişe açık oluyor, bunu sonradan anladım.

Oyla 0
Ben lazer sonrası bakımda en çok nemlendirmeye dikkat ediyorum. Ayrıca seans sonrası en az 2 gün boyunca sıcak duş almamaya çalışıyorum. Banyoda sadece ılık su ve sabunsuz temizleyici kullanıyorum. Güneşe çıkmam gerekirse SPF 50 koruyucu sürmeden asla dışarı çıkmıyorum. Yoksa leke riski çok yüksek. Cildinize ne kadar iyi bakarsanız, lazerin etkisi de o kadar kalıcı oluyor.

Oyla 0
Lazer sonrası özellikle omuz ve sırt bölgemde birkaç gün süren hassasiyet yaşadım. Ben erkek olduğum için cilt yapım biraz kalın ama yine de bazı bölgeler reaksiyon gösterdi. Uzmanım bana termal su spreyi önerdi. Çok iyi geldi. Ayrıca tıraş gibi cildi irrite edebilecek uygulamalardan uzak duruyorum. Vücut bakımına lazerden sonra daha fazla özen göstermek gerektiğini süreç içinde öğrendim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt