Lazer Lipoliz Mi Yoksa Liposuction Mı Daha Etkili, Aralarındaki Fark Ne?

Nesrin Tokgöz

Kayıtlı Üye
Son günlerde aklımı kurcalayan soru bu. İki yöntem de yağları hedef alıyor ama biri ameliyatsız, diğeri cerrahi. Hangisi gerçekten daha etkili, hangisi daha güvenli?

Liposuction’da yağlar fiziksel olarak çekilip alınıyor. Daha radikal bir yöntem ama iyileşme süresi uzun. Lazer lipoliz ise yağı eritiyor ve vücudun doğal yollarla atmasını sağlıyor, bu yüzden daha yumuşak bir süreç gibi.

Bir arkadaşım liposuction yaptırdı, sonuç harikaydı ama haftalarca ödemle uğraştı. Lazer lipoliz yaptıran biri ise üçüncü gün işe dönmüştü. Aradaki fark gerçekten büyük.

Benim hedefim dramatik kilo kaybı değil, vücudun konturunu düzeltmek. Ama yine de kalıcılık açısından kararsızım.

Gerçekten lazer lipoliz mi daha mantıklı, yoksa liposuction mı uzun vadede daha etkili?

Ben ikisini de araştırdım. Lazer lipoliz küçük bölgelerde harika sonuç veriyor ama çok fazla yağ varsa liposuction daha etkili. Yani hedefe göre değişiyor.

Oyla 0
Ben liposuction yaptırdım. İyileşme süreci biraz zordu ama sonuç netti. Lazer lipoliz daha hafif bir yöntem, ama fazla yağlarda yeterli gelmiyor.

Oyla 0
Lazer lipoliz bölgesel incelmede çok avantajlı, liposuction ise fazla yağ dokusunda. İkisi rakip değil, farklı ihtiyaçlara hitap ediyor. Hedefin şekillendirme ise lazer yeterli.

Oyla 0
Çözüm
Ben lazer lipolizi tercih ettim çünkü cerrahi istemedim. Sonuçtan memnunum, özellikle cilt sıkılaşması fark yaratıyor. Ameliyat riskine girmeden şekillenmek istiyorsan lazer doğru tercih.

Oyla 0
İki yöntemi birleştiren doktorlar da var. Büyük alanlar için liposuction, son rötuş için lazer kullanıyorlar. Bence karar verirken beklentini açıkça söylemek en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt