Lazerle Saç Tedavisi Gerçekten Yeni Saç Çıkmasını Sağlar Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Naim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Naim

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesine karşı birçok yöntem denense de son dönemde en çok merak ettiğim tedavilerden biri lazerle saç tedavisi, yani düşük seviyeli lazer tedavisi (LLLT). Kırmızı veya yakın kızılötesi ışıkla saç köklerinin uyarıldığı ve böylece saçın daha güçlü çıkmasının sağlandığı söyleniyor. Ama kafamı karıştıran nokta şu: Bu yöntem gerçekten yeni saç çıkmasını mı sağlıyor, yoksa sadece mevcut saçları mı kalınlaştırıyor?

Okuduklarıma göre lazer tedavisi saç köklerinde hücresel aktiviteyi artırıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve kolajen üretimini destekliyor. Bu da dökülme sürecini yavaşlatıyor, saç tellerini kalınlaştırıyor ve saç derisini daha sağlıklı hale getiriyor. Özellikle genetik dökülmenin erken evrelerinde etkili olduğu, ama tamamen kaybolmuş bölgelerde yeni saç çıkarmasının pek mümkün olmadığı söyleniyor.

Lazer tedavisi genellikle haftada birkaç seans uygulanıyor ve sonuçların görülmesi için en az 3-4 ay düzenli devam etmek gerekiyor. Ev tipi lazer tarak ve kask cihazları da var ama profesyonel kliniklerde yapılan uygulamaların daha güçlü cihazlarla yapıldığı için daha etkili olduğu belirtiliyor.

Benim merak ettiğim şu: Erkeklerde lazer tedavisi gerçekten kaybolmuş saçları geri getiriyor mu, yoksa sadece mevcut saçların dökülmesini mi geciktiriyor?

Ben klinikte 6 ay boyunca lazer tedavisi aldım. Yeni saç çıkmadı ama var olan saçlarım çok daha kalınlaştı. Dökülme de ciddi şekilde azaldı. Tamamen dökülmüş bölgede işe yaramıyor ama erken dönemde çok faydalı.

Oyla 0
Ev tipi lazer kask kullandım. İlk başlarda fark göremedim ama 4. aydan sonra saçlarım daha gür görünmeye başladı. Yeni saç çıkışı çok olmadı ama dökülmemi durdurdu. Düzenli kullanım gerçekten şart.

Oyla 0
Bence lazer tedavisi destekleyici bir yöntem. Ben minoksidil ile birlikte kullandım, etkisi daha güçlü oldu. Tek başına mucize yaratmıyor ama kombin yapıldığında saç sağlığını ciddi şekilde iyileştiriyor.

Oyla 0
Benim tecrübem şu: lazer tedavisi sabır isteyen bir süreç. 2-3 ayda sonuç beklemek hayal kırıklığı yaratıyor. Düzenli 6 ay devam edince saç yoğunluğum arttı. Yeni saç çıkışı çok sınırlı ama dökülme durdu.

Oyla 0
Lazer tedavisi yaptırdım ve bence beklentiyi doğru ayarlamak lazım. Tamamen kel bölgede saç çıkarmıyor. Ama zayıflamış, incelmiş saçları güçlendirdiği için görsel olarak ciddi fark yaratıyor. Uzun vadede bakım gibi düşünmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt