Lazerle Çatlak Tedavisi Sonuçları Ne Zaman Fark Edilir?

Yurdagül Karahan

Kayıtlı Üye
Uzun süredir özellikle karın ve kalça bölgemdeki çatlaklardan şikayetçiyim. Krem, yağ, masaj… denemediğim yöntem kalmadı. Artık lazer tedavisini ciddi ciddi düşünmeye başladım. Ancak internette herkes farklı bir şey söylüyor. Kimi “ilk seanstan sonra fark ettim” diyor, kimi “üçüncü seanstan sonra belirginleşti” diye yazmış. Açıkçası ne kadar sabır gerektiğini anlamak istiyorum.

Çatlaklar ne kadar eskiyse tedavinin o kadar uzun sürdüğünü biliyorum ama yeni olanlarda bile sonuç hemen belli olmuyormuş. Bazı klinikler 5–6 seans öneriyor. Bu kadar süreçte gerçekten gözle görülür bir fark oluşuyor mu emin değilim. 2026’ya kadar birkaç seans yaptırmayı planlıyorum ama hem zaman hem maliyet açısından buna değip değmeyeceğini bilmek istiyorum.

Sizce lazerle çatlak tedavisinde sonuçlar ne kadar sürede fark edilir?

Çatlakların rengine ve derinliğine göre çok değişiyor. Benim çatlaklarım eskiydi, üçüncü seanstan sonra belirgin fark gördüm. İlk seanstan sonra sadece hafif bir toparlanma hissi oluyor. Cilt rengi açıldıkça fark netleşiyor.

Oyla 0
Yeni çatlaklarda sonuç daha hızlı geliyor. Ben doğum sonrası lazer yaptırdım, ikinci seansın sonunda renk ciddi anlamda açıldı. Ancak tam etkiyi görmek için en az 4 seans gerekiyor. Sabır önemli.

Oyla 0
İlk seanstan hemen sonra gözle görülür değişim beklememek gerek. Ciltteki kolajen üretimi yavaş ilerliyor. Bende üçüncü aydan sonra fark belirginleşti. Kremlerle destekleyince süreç hızlanıyor.

Oyla 0
Benim çatlaklar beyazdı, o yüzden sonuç almak daha uzun sürdü. Altı seans sonunda cilt dokusu yumuşadı, çatlakların belirginliği azaldı. Tamamen yok olmuyor ama görünüm çok daha pürüzsüz hale geliyor.

Oyla 0
Lazerle çatlak tedavisi mucize yaratmıyor ama düzenli seansla ciddi fark oluyor. İlk seans sonrası sadece kızarıklık ve hafif gerginlik hissediliyor. Gerçek etki genelde 2. veya 3. seanstan sonra başlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt