Başarı Hikayesi Limonlu Kahve Peelingi ile Cilt Lekelerim Açıldı!

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Yüzümde yazdan kalan güneş lekeleri, geçmişte çıkan sivilcelerin izleri derken cilt tonum oldukça düzensizleşmişti. Pahalı kremler, leke serumları bir yere kadar işe yaradı ama etkileri kalıcı olmadı. Sonra internette gördüğüm çok basit bir ev yapımı tarif dikkatimi çekti. Uygulaması kolay, etkisi ise şaşırtıcıydı: Limonlu kahve peelingi! Cildim 2 hafta içinde aydınlandı, lekelerde ciddi açılma oldu. En güzeli ise tamamen doğal içerikli olmasıydı.

Tarifim şöyle:
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • 1 çay kaşığı doğal bal
Karışımı temiz cilde dairesel hareketlerle uygulayın. 5 dakika bekletip ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez uygulamak yeterli. Doğal peeling etkisiyle cilt tonu eşitleniyor, gözenekler sıkılaşıyor.

Siz daha önce kahveyle peeling yaptınız mı? Limon cildinizi tahriş etti mi? Yorumlarda konuşalım.

Açıkçası ilk gördüğümde "Yani kahveyle mi olacak?" diye düşündüm ama merakıma yenilip bir kere denedim... Sonrası mı? Şu an aynamla barıştım desem yeridir 🙈 Cildim son zamanlarda çok solgundu, lekeler yüzünden fondöten kullanmadan dışarı çıkamıyordum.

Bu tarifteki kahve tanecikleri cildi hem nazikçe arındırıyor hem de limonun aydınlatıcı etkisiyle birleşince tek uygulamada bile canlılık geliyor. 2. hafta sonunda ise lekelerimde gözle görülür açılma başladı.

Tarifi bu kadar sade ve anlaşılır yazmana ayrıca teşekkür ederim. Hem doğal, hem ekonomik hem de gerçekten işe yarayan bir yöntem arıyordum; sayende buldum 🌸 Bu tarz paylaşımların devamını dört gözle bekliyorum!

Geri
Üst Alt