Liposuction Uygulaması Kimlere Uygun, Kilo Vermek İçin Yaptırılır Mı?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Kilo vermekle form kazanmak arasında ince bir çizgi var. Ben bunu en çok kendi vücudumda fark ettim. Diyet yaptım, spor yaptım ama bazı bölgelerdeki inatçı yağlar bir türlü gitmedi. Özellikle bel kenarları ve basen kısmı… İşte o zaman liposuction araştırmaya başladım. Ama aklımda hep aynı soru vardı: “Bu işlem gerçekten kilo vermek için mi, yoksa sadece şekil vermek için mi?”

Doktorların anlattıklarına göre liposuction bir zayıflama yöntemi değil, vücut şekillendirme işlemi. Yani kilo değil, oran düzeltiliyor. Özellikle spor ve diyetle erimeyen bölgesel yağlarda etkili oluyor. İdeal adaylar genellikle kilosu normal aralıkta olan ama vücut hatlarından memnun olmayan kişiler. Vücut kitle indeksi çok yüksek olanlarda ise önce kilo verip, ardından liposuction yapılması öneriliyor.

Yani bu işlem tartıdaki rakamı düşürmüyor ama aynadaki görüntüyü ciddi anlamda değiştiriyor.

Benim kafamda hâlâ şu var: Eğer kilo vermek değil, şekillenmek içinse, o zaman ideal zaman ne zaman olur? Diyet sonrası mı, yoksa önce mi yaptırmak gerekir?

Ben spordan sonra kalan bölgesel yağlar için yaptırdım. Kilo değil ama görüntü çok değişti. Belim inceldi, bacaklarım daha düzgün duruyor.

Oyla 0
Liposuction kilo vermek için değil, vücut şekli için yapılıyor. Ben 3 kilo verdim ama sanki 10 kilo zayıflamışım gibi görünüyorum. Orantı farkı inanılmaz.

Oyla 0
Liposuction, kilo verme işlemi değildir. Ben ideal kilodaydım ama karın ve bel bölgemde yağ vardı. Alınan yağlar geri gelmedi, vücut daha dengeli hale geldi.

Oyla 0
Çözüm
Ben 10 kilo verdikten sonra yaptırdım, en doğru zaman oymuş. Önce zayıflayıp sonra şekillendirmek çok daha doğal bir sonuç veriyor.

Oyla 0
Kilo vermek için değil ama görünüm için harika bir işlem. Giysiler üzerimde çok daha iyi duruyor. Tartı aynı ama aynadaki fark büyük.

Oyla 0
Geri
Üst Alt