Liposuction Uygulaması Sonrası Şişlik ve Morluk Ne Zaman Geçer?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Liposuction sonrası en çok merak ettiğim şeylerden biri, “ne kadar sürede normale dönerim?” oldu. Çünkü birçok kişi ilk haftalarda şişlik ve morluklardan bahsediyor. Açıkçası bu biraz gözümü korkuttu.

Doktorların açıklamasına göre, bu tamamen vücudun verdiği tepkiye bağlıymış. İşlemden sonra ödem oluşması çok normal, çünkü vücut yeni şekline alışmaya çalışıyor.

Genellikle morluklar ilk 10 gün içinde büyük ölçüde azalıyor, şişliklerin tamamen geçmesi ise 3 ila 6 hafta arasında değişiyormuş. Kompresyon giysisi kullanmak, bol su içmek ve hafif yürüyüş yapmak toparlanmayı hızlandırıyormuş.

Benim için en zor kısım, sabırla bu dönemi beklemek olurdu. Çünkü sonuç hemen belli olmuyor ama süreç ilerledikçe vücut formu oturuyormuş.

Sizce bu süreci hızlandırmak mümkün mü, yoksa gerçekten vücudun kendi temposuna bırakmak mı en doğrusu?

İlk hafta biraz şişlik vardı ama sonra hızla azaldı. Masaj ve bol su içmek toparlanmayı çok hızlandırıyor. 3. haftada tamamen normale döndüm.

Oyla 0
Şişlikler genelde 2–4 haftada geçer. Ben 15. günde gözle görülür fark yaşadım. Düzenli yürüyüş ve kompresyon giysisi iyileşmeyi hızlandırıyor.

Oyla 0
Çözüm
Benim vücudum ödem tutmaya meyilli, 4 hafta sürdü ama sonrasında form oturdu. Sabırlı olunca sonuç gerçekten harika oluyor.

Oyla 0
Morluklar çok kısa sürdü, ama şişliklerin inmesi biraz zaman aldı. 1 ay sonunda vücudum tamamen şekillendi. Süreç sabır işi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt