Lotion, Butter, Balm: Vücut Nemlendiriciler Arasında Hangisini Seçmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
İtiraf etmeliyim, her nemlendirici türü bana aynı gibi gelirdi. Losyon, vücut kremi, body butter, balm… Ne farkları var diye hiç sorgulamazdım. Ama cildim son zamanlarda o kadar dengesiz davranmaya başladı ki, farklı dokulara ihtiyaç duyduğunu hissettim. Yazın losyon sürüyorum, ama 2 saat sonra kuruluk geri dönüyor. Butter denedim; yoğun ama cildim daha uzun süre nemli kaldı. Balm ise sadece topuk ve dirsek gibi çok kuru alanlarda işe yaradı.

Sonra fark ettim ki, mesele ürünün adı değil; içeriği ve doku yoğunluğu. Kuru cilt için body butter, hassas cilt için losyon, sert bölgeler için balm daha uygun. Şimdi mevsime göre, cilt bölgeme göre seçim yapıyorum. Ama hâlâ bazen kararsız kalıyorum. Markaların önerileri de kafa karıştırıyor.

Gerçekten çok merak ediyorum… Siz günlük vücut nemlendirmede en çok hangi tür ürünü tercih ediyorsunuz ve neden?

Çözüm
Balm ürünleri ben tırnak çevresi ve topuk için kullanıyorum. Ama tüm vücuda sürülünce fazla yoğun geliyor. Butter’ı banyodan sonra nemliyken uyguladığımda losyondan daha kalıcı nem sağlıyor. Özellikle kakao yağı bazlı olanlar harika.
Benim cildim yazın karma, kışın kuruyor. O yüzden yaz aylarında sadece hafif yapıdaki losyonları, kış aylarında ise body butter gibi yoğun formülleri kullanıyorum. Balm ise sadece diz, dirsek gibi bölgelere. Her ürünü tüm vücutta kullanmak işe yaramıyor.

Oyla 0
Balm ürünleri ben tırnak çevresi ve topuk için kullanıyorum. Ama tüm vücuda sürülünce fazla yoğun geliyor. Butter’ı banyodan sonra nemliyken uyguladığımda losyondan daha kalıcı nem sağlıyor. Özellikle kakao yağı bazlı olanlar harika.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt