Makyaj Sabitleyici Sprey Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Derya Şen

Kayıtlı Üye
Bir süredir makyaj rutinimi değiştirmeye çalışıyorum çünkü gün içinde ne yaparsam yapayım makyajım kalıcı olmuyor. Özellikle yaz aylarında ya da uzun günlerde, sabah sürülen fondöten öğlene doğru silinmeye başlıyor. Bu yüzden son zamanlarda “makyaj sabitleyici sprey” önerilerini çok duymaya başladım ama gerçekten işe yarayıp yaramadıklarından emin değilim.

Bazı arkadaşlar “kurtarıcı” diyor, bazıları ise “fark yaratmıyor” diyor. Denemeye cesaret edemedim çünkü cildim hassas, alerjik reaksiyon gösterebilir diye korkuyorum. Birkaç markanın ürün açıklamasında “makyajı 16 saat sabit tutar” gibi iddialar gördüm ama bana biraz abartılı geliyor.

Gerçekten bu spreyler sadece bir illüzyon mu, yoksa makyajın kalıcılığını artırıyor mu bilmiyorum. Eğer işe yarıyorsa cilt tipine göre seçmek gerek sanırım; çünkü bazıları mat bitişli, bazıları ışıltılı. Ben daha doğal duran ama etkili bir sabitleyici arıyorum.

Sizce makyaj sabitleyici sprey fark yaratıyor mu? Kullananlar memnun mu?

Ben Urban Decay All Nighter kullanıyorum, gerçekten fark ediyor. Sabah işe giderken sıkıyorum, akşam eve geldiğimde makyajım hâlâ taze duruyor. Fiyatı yüksek ama performansı efsane.

Oyla 0
NYX Matte Finish favorim. Ciltte yapışkan his bırakmadan sabitliyor. Özellikle yazın terlemeye karşı çok iyi dayanıyor. Hem uygun fiyatlı hem etkili. Kesinlikle tavsiye ederim.

Oyla 0
Sabitleyici sprey bence çok işe yarıyor ama doğru zamanda kullanmak önemli. Ben makyajı bitirdikten sonra nemli süngerle pütürlü yerleri düzeltiyorum, sonra sprey sıkıyorum. Gün boyu bozulmuyor.

Oyla 0
Ben Farmasi makyaj sabitleyici kullanıyorum. Uygun fiyatlı olmasına rağmen cildi güzel sabitliyor. Özellikle özel günlerde fark ediyor. Aşırı kuru ciltlerde dikkatli kullanılmalı ama genel olarak başarılı.

Oyla 0
Maybelline Lasting Fix sprey bende çok işe yaradı. Gün içinde pudra kullanmadan bile parlamayı kontrol ediyor. Hafif bir dokuya sahip, yüzü gerginleştirmiyor. Artık makyaj çantamdan eksik etmiyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt