Makyaj Ürünleri Cildimi Sivilcelendiriyor, Sorunu Nasıl Çözdünüz?

İlayda Çavdar

Kayıtlı Üye
Bir dönem makyaj ürünleri kullanmaya başladığımdan beri sivilcelenme problemim ciddi şekilde arttı. Özellikle fondöten ve kapatıcı sürdükten birkaç gün sonra çenemde minik minik sivilceler beliriyor. Ayrıca bazı pudraların gözeneklere dolduğunu hissediyorum ve bu da ciltte küçük kızarıklıklara yol açıyor. Bu konuda gerçekten çok deneme yaptım ama net bir çözüm bulmak zor oldu.

Başlangıçta makyajı tamamen bırakmayı düşündüm ama günlük hayatta bunu pek pratik bulmadım. Bir yandan da cildimi korumak istiyorum; çünkü sivilce sonrası kalan lekeleri kapatmak ayrı bir dert oluyor. Bu yüzden cildi yoracak ürünler yerine “cilt dostu, non-comedogenic” yani gözenek tıkamayan ürünlere yönelmeye başladım.

Ayrıca makyajı çıkarmadan uyumamak gibi basit alışkanlıklar da sivilcelenmeyi artırabiliyor. Bu sebeple makyaj öncesi cilt bakımımı ve makyaj sonu temizliğimi daha özenli hale getirdim. Sizlerin bu konuda tecrübelerini gerçekten merak ediyorum.

Makyaj ürünleri cildinizi sivilcelendirdiğinde nasıl çözdünüz ve hangi ürünler size iyi geldi?

Ben non-comedogenic ürünlere geçince inanılmaz fark gördüm. Artık fondötenlerim gözeneklerimi tıkamıyor ve yeni sivilce oluşumları ciddi şekilde azaldı. Ayrıca temizleyici seçimi de çok önemli; çift aşamalı temizleme benim için kurtarıcı oldu.

Oyla 0
Ben makyajı hemen çıkarmak yerine hafif nemlendirici temizleyiciyle temizlik yapıyordum ama bu da yeterli olmuyordu. Çift aşamalı temizleme (yağ bazlı + jel temizleyici) yaptıktan sonra sivilcelerin azaldığını fark ettim.

Oyla 0
Cildim hassas olduğu için doğal içerikli ürünlere yöneldim. Özellikle paraben/silikon içermeyen ürünler makyaj sonrası reaksiyonu azaltıyor. Sivilcelenme sorununu bu şekilde kontrol altına aldım.

Oyla 0
Rutinimde tonik ve serum ekledikten sonra makyajla ilgili sivilcelenme azaldı. Özellikle niacinamide içeren tonikler gözenek görünümünü ve sivilce oluşumunu da kontrol ediyor gibi geldi.

Oyla 0
Ben de yağlı ciltliyim ve komedojenik ürünler kullanınca sivilcelenme artırdı. Bu yüzden sadece “acne-prone” ürünler tercih ediyorum. Bu ürünler daha hafif yapıda oluyor ve gözenekleri tıkamıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt